Σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση για τη σχέση του με τον σύντροφό του, τον γάμο τους, τον κοινό τους χρόνο αλλά και τα παιδιά έκανε ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, στην εφημερίδα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη.

Μάλιστα για πρώτη φορά αποκλειστικά βλέπουν το φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από τον γάμο τους...

Ο κ. Πατέλης μίλησε μεταξύ άλλων και για την κατάσταση που επικρατεί όσον αφορά τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων στην Ελλάδα αλλά και για τον σάλο που έχει ξεσπάσει με το «ελληνικό κίνημα metoo» και όλες τις αποκαλύψεις.

Πώς γνωριστήκατε με τον σύντροφό σας και πού; Με τι ασχολείται;

Με τον Μιχάλη γνωριστήκαμε στο Λονδίνο το 2004. Ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Εξι μήνες μετά, μετακομίσαμε στο ίδιο σπίτι και έκτοτε είμαστε μαζί. Στα χαρτιά δεν ταιριάζουμε, διότι είναι πιανίστας κλασικής μουσικής και εγώ οικονομολόγος. Ομως κάνουμε εξαιρετική παρέα και μας αρέσει να είμαστε μαζί, πώς να το πω. Πολλές φορές προτιμάω να είμαι μαζί του αντί με φίλους και με παρεξηγούν.

152336878_4417131321636139_7622341543072456904_n

Πότε πήρατε την απόφαση να επισημοποιήσετε τη σχέση σας; Γιατί νιώσατε αυτή την ανάγκη; Οι γονείς σας ήταν στο πλευρό σας;

Παντρευτήκαμε το 2009 στο Λονδίνο. Ήταν μία από τις πιο ευτυχισμένες ημέρες της ζωής μου. Είχαν έρθει γονείς και οικογένεια από την Ελλάδα. Οι γονείς μου ήταν πάντα στο πλευρό μου. Ήρθαμε στην Ελλάδα μετά τον γάμο και το 2017 κάναμε και σύμφωνο συμβίωσης. Ο Μιχάλης έχει μάθει ελληνικά και του αρέσει η ζωή εδώ. Είναι η πατρίδα του.

Θα θέλατε να παντρευτείτε και στην Ελλάδα;

Προφανώς. Προσωπικά, πιστεύω στον θεσμό του γάμου. Φαντάζεσαι να είσαι ερωτευμένος με κάποιον ή κάποια και να μην μπορείς να μοιραστείς την ευτυχία σου με τους φίλους και την οικογένειά σου; Στους αναγνώστες σας λέω «Θυμηθείτε την ημέρα του γάμου σας, τα συναισθήματα που είχατε». Δεν πρόκειται απλώς για ένα χαρτί.


sasa_patelis

 
Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξη Πατέλη, στην εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σήμερα στα περίπτερα όλης της χώρας.