Στο 90 και 1
Στο 90 και 1 Κώστας Γκόντζος Διονύσης Βερβελές
5046797
Παραπολιτικά

Η απίθανη ιστορία του Ελληνογάλλου που το Μαξίμου του έλυσε το πρόβλημα και του επέστρεψε 5 ευρώ

Μια σπαρταριστή ιστορία, με πρωταγωνιστή έναν Ελληνογάλλο κι έναν γαλλόφωνο συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκαλύφθηκε στο διαδίκτυο

Χθες το βράδυ, με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή, δόθηκε προσωρινός ΑΜΚΑ, σε όσους δεν διαθέτουν, προκειμένου να μπορούν να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού. Στο μεταξύ όμως, ένας Ελληνογάλλος που δεν είχε ΑΜΚΑ στη χώρα μας έψαχνε να βρει λύση στο πρόβλημά του για να εμβολιαστεί και αποφάσισε να στείλει - στα γαλλικά - επιστολή στο Μέγαρο Μαξίμου, εσωκλείοντας μάλιστα στον φάκελο ένα χαρτονόμισμα των πέντε ευρώ, για τυχόν έξοδα της απαντητικής επιστολής!
Έκπληκτος άκουσε σήμερα να τον καλεί στο τηλέφωνο συνεργάτης του πρωθυπουργού, να του απευθύνεται στα γαλλικά και να του εξηγεί ότι λύθηκε το πρόβλημά του, καθώς βέβαια και πολλών άλλων που αντιμετώπιζαν το ίδιο. Επίσης, το Μαξίμου έστειλε κάποιον να του γυρίσει πίσω τα πέντε ευρώ!
Ιδού πως περιγράφει, με ανάρτησή της στο facebook, το περιστατικό αυτό η δικηγόρος του Ελληνογάλλου:
«Η απίθανη ιστορία της ημέρας

Έχω έναν γλυκύτατο πελάτη ελληνογάλλο ηλικιωμένο που ζει το τελευταίο έτος στην Ελλάδα καθώς δεν μπορεί να γυρίσει στη Γαλλία λόγω της κατάστασης.

Μιλάμε συχνά το τελευταίο διάστημα καθώς ήθελε να εμβολιαστεί αλλά δεν είχε ΑΜΚΑ και ήταν σχετικά μπερδεμένο το να το αποκτήσει. Σήμερα με πήρε και μου είπε ότι πριν δυο μέρες έγραψε μια χειρόγραφη επιστολή (στα γαλλικά) προς το γραφείο του πρωθυπουργού εξηγώντας το πρόβλημα του. Μάλιστα με το γνωστό γαλλικό τρόπο είχε βάλει μέσα στο φάκελο πέντε ευρώ για να καλυφθεί το κόστος της αποστολής της τυχόν απαντητικής επιστολής.

Σήμερα τον πήραν τηλέφωνο από το Μαξίμου. Στο τηλέφωνο ήταν μια κυρία που μιλούσε άψογα γαλλικά. Του είπε ότι το θέμα λύθηκε νομοθετικά (πράγματι, το είχα ακούσει και στο ραδιόφωνο ότι δόθηκε προσωρινό αμκα σε όσους δεν έχουν), ότι από την επόμενη εβδομάδα μπορεί να πάει σε φαρμακείο να κλείσει ραντεβού εμβολιασμού και το τελευταίο και καλύτερο: έστειλαν κάποιον να του επιστρέψει τα 5 ευρώ !!
Chapeau !!!

ΥΓ ο πελάτης μου έδωσε άδεια να κάνω την ανάρτηση αυτή»