Η θολή στρατηγική τόσο του Αλέξη Τσίπρα, όσο και της Φώφης Γεννηματά σε αρκετά θέματα της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται να οδηγούν αρκετούς ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και του Κινήματος Αλλαγής, αντίστοιχα, προς το... κατώφλι της Νέας Δημοκρατίας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα ποιοτικά στοιχεία της δημοσκόπησης της GPO που δημοσιεύουν σήμερα «Τα Νέα», το 8,6% όσων ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2019 τώρα επιλέγουν τη Νέα Δημοκρατία.

Επίσης, το 19,2% όσων ψήφισαν στις εκλογές του 2019 το Κίνημα Αλλαγής της κ. Γεννηματά, δηλώνουν ότι στις επόμενες κάλπες θα ψηφίσουν το σημερινό κυβερνών κόμμα. Επίσης, σημαντικές διαρροές ψηφοφόρων προς την γαλάζια παράταξη έχει και η Ελληνική Λύση, αφού το 11,1% των ψηφοφόρων του κόμματος του Κυριάκου Βελόπουλου δηλώνουν ότι στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσουν τη ΝΔ. Αντίστοιχα, το 6,3% των ψηφοφόρων του ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη θα επιλέξουν, σύμφωνα με την μέτρηση της GPO, στις επόμενες κάλπες την «γαλάζια» παράταξη.

«Φεύγουν» και προς ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ

Μεγάλες «διαρροές» ψηφοφόρων του έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και προς άλλα κόμμα, όπως φαίνεται από την δημοσκόπηση της GPO. Το 3,4% δηλώνει πως στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσει ΚΚΕ, το 3,6% το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25, ενώ το 13% δηλώνει αναποφάσιστο.