Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται τις τελευταίες ώρες μεταξύ των τριών κοινοβουλευτικών κομμάτων της αριστεράς ώστε να υπάρχουν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες σε σχέση με την αστυνομική καταστολή.

Στο μυαλό των εμπνευστών της πρωτοβουλίας είναι οι αντίστοιχες κινήσεις που είχαν γίνει τον περασμένο Νοέμβριο μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και του Μέρα 25, προκειμένου να επιτραπούν οι διαδηλώσεις για τον εορτασμός της επετείου του Πολυτεχνείου, που είχαν απαγορευτεί λόγω covid 19.

Mε αφορμή, λοιπόν, και τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη ο επικεφαλής του Μέρα 25 Γιάνης Βαρουφάκης απηύθυνε δημοσίως έκκληση προς τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ υπογραμμίζοντας ότι αυτό το μέτωπο θα πρέπει να γίνει πράξη «μπροστά στην κλιμάκωση της κρατικής καταστολής που πλέον απειλεί την Δημοκρατία και αφήνει απροστάτευτους τους πολίτες από τους πραιτοριανούς των κκ. Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη».

Στην Κουμουνδούρου αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο οποιαδήποτε σκέψη ή πρόταση για συνεργασία των δυνάμεων της Αριστεράς. Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι με βάση όλες τις δημοσκοπήσεις, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ προκρίνουν τη συνεργασία με το ΜΕΡΑ 25 και το ΚΚΕ και όχι με το Κίνημα Αλλαγής.

Αντιθέτως, παραδοσιακά επιφυλακτικοί έως αρνητικοί είναι στον Περισσό, έστω και αν ο γραμματέας του ΚΚΕ είχε απαντήσει θετικά τον περασμένο Νοέμβριο σε σχέση με την αντίστοιχη πρόταση για το Πολυτεχνείο. Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Τρίτη στις 6.30 μ.μ. το Παράρτημα Νοτιοανατολικών Συνοικιών και Καλλιθέας του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας που πρόσκειται στο ΚΚΕ θα κάνει διαδήλωση στην Πλατεία της Νέας Σμύρνης.