Λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υποδομών για την «Μικροκινητικότητα» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης πήρε τον λόγο και μίλησε κάνοντας «στροφή» από την λογική της έντασης ψυχραιμία και την σταθερότητα.

Ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στα επεισόδια λέγοντας πως « έχουμε μπροστά μας μία μεγάλη κρίση της Δημόσιας Υγείας και μία μεγάλη οικονομική κρίση, μια μεγάλη κατάρρευση και το τελευταίο το οποίο χρειάζεται αυτή τη στιγμή χώρα είναι ο διχασμός, χρειάζεται ενότητα, χρειάζεται δυνατότητα πολιτικής επικοινωνίας και περισσεύει ένα κλίμα διχασμού και πόλωσης και ακροτήτων. Εμείς από την πλευρά μας θα τοποθετούμαστε σε μία λογική της λύσης των προβλημάτων. Πρέπει να μπει εδώ ένα τέλος, σε αυτό το παραλήρημα της βίας, της καταστολής και του προκλητικού δηλητηριασμένου δημόσιου λόγου.

Η μεγάλη ευθύνη για να μπορέσει να γίνει αυτό, είναι στην πολιτική ηγεσία της χώρας είναι στην πλειοψηφία, είναι στον πρωθυπουργό. Χρειάζεται ψυχραιμία, χρειάζεται κατανόηση από όλους της δυσκολίας των στιγμών. Είναι έξω από κάθε λογική, η διαρκής στοχοποίηση της νέας γενιάς μέσα από μηνύματα της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Είναι λάθος η αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και η σκιαμαχία με ανύπαρκτους εχθρούς. Εμείς λέμε ένα καθαρό όχι στην αστυνομική αυθαιρεσία και λέμε ταυτόχρονα ένα μεγάλο Όχι στην απάντηση με αστυνομική βία και την αυθαιρεσία με βία. Είναι καταστροφή είναι τραγικό και γεννάει έναν νέο φαύλο κύκλο βίας. Βάζει την κοινωνία σε μία λογική συνεχούς φόβου. Η χώρα χρειάζεται Δημοκρατική σταθερότητα, χρειάζεται κοινωνική ειρήνη, ομαλότητα και υγιή πολιτική αντιπαράθεση. Όποιος καταφύγει στο σκοτεινό δρόμο του διχασμού και της πόλωσης, να αναλάβει και την πολιτική ευθύνη για την επόμενη μέρα» συμπλήρωσε εμφατικά ο κ. Ζαχαριάδης.