Η κινητικότητα που καταγράφουν πέντε πρώην στελέχη της ΝΔ και μάλιστα στο όνομα του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έχει προκαλέσει πολλά ειρωνικά σχόλια και μπόλικη θυμηδία. Αναφερόμαστε στον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον Ευάγγελο Αντώναρο, τον Χρήστο Ζώη, την Κρινιώ Κανελλοπούλου και τον Σάββα Τσιτουρίδη. Η υπέροχη πεντάδα, που κάθε τόσο τροφοδοτεί τον τύπο με ανακοινώσεις για γεγονότα της επικαιρότητας.

Στους «ocean five» αναφέρεται σήμερα στη στήλη του «Στίγμα» στα Νέα ο Γιώργος Παπαχρήστος. Και αποκαλύπτει το τηλεφώνημα που δέχτηκε από έναν κανονικό Καραμανλικό αναφορικά με τη δραστηριότητα των προαναφερθέντων. Ο συνομιλητής του Παπαχρήστου κάνει μερικές ενδιαφέρουσες επισημάνσεις. Καταρχάς ότι ο Αντώναρος ψήφιζε Σημίτη έως και το 2004 και ότι εδώ και χρόνια δεν έχει την παραμικρή επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό. Δεύτερο, σημειώνει ότι η Κρινιώ Κανελλοπούλου άνηκε στην Μητσοτακική πτέρυγα της ΝΔ και δεν είχε καμία σχέση με την πλευρά των Καραμανλικών.

Και τρίτον και κυριότερο, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα των Νέων «ο Καραμανλής δεν ασχολείται μαζί τους, δεν έχουν την κάλυψή του, δεν πρόκειται να την έχουν, και μην τον “τσαντίσουν” πολύ γιατί θα τους αποδοκιμάσει δημοσίως». Για να δούμε αν θα επιβεβαιωθεί ο συνομιλητής του πρώην πρωθυπουργού και θα έχουμε ηχηρή αποδοκιμασία των «5».