Η υποψηφιότητα του Ευάγγελου Αντώναρου στην Ανατολική Αττική µε τον ΣΥΡΙΖΑ έφερε γκρίνια και µουρµούρα στο κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, καθώς οι περισσότεροι γνώριζαν ότι στην προτελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραµµατείας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν αποφασίσει να µην προχωρήσει στο κεντροδεξιό άνοιγµα µε τη συµµετοχή «καραµανλικών» πολιτευτών, όπως της Κρινιώς Κανελλοπούλου, του Αρη Σπηλιωτόπουλου και του Χρήστου Ζώη.

Την προηγουµένη της Κ.Ε., ωστόσο, η Εκτελεστική Γραµµατεία συνεδρίασε για τις τελευταίες εκκρεµότητες και εκεί τέθηκε από τη γραµµατέα του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, αλλά και από τον αναπληρωτή της, Γιώργο Βασιλειάδη, το θέµα του Ευάγγελου Αντώναρου. Προφανώς το θέµα δεν τέθηκε αυτοβούλως, αλλά έπειτα από εντολή του Αλέξη Τσίπρα.

Παρά τις όποιες ενστάσεις υπήρξαν µέσα στη Γραµµατεία, η στάση του Ευάγγελου Αντώναρου αξιολογήθηκε ως θετική από την πλειονότητα των στελεχών, τα οποία επέµειναν ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του Κώστα Καραµανλή είχε εδώ και πολύ καιρό διαχωρίσει τη θέση του από τη Δεξιά, στηρίζοντας µε κάθε τρόπο τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα.

Δημοσιεύτηκε στο Secret των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ στις 15/4