Κατά καιρούς έχει ασκηθεί ιδιαιτέρως έντονη κριτική από τα parapolitika.gr στην Νίκη Κεραμέως, ωστόσο άπαντες οφείλουν να αναγνωρίζουν πως όλο αυτό το διάστημα η υπουργός Παιδείας παλεύει με το… θηρίο του κορονοϊού στον πιο ευαίσθητο τομέα της κοινωνίας. Κάποιες φορές δίνει ισχυρό στίγμα, κάποιες φορές έχουν γίνει και λάθη (κάποια από τα οποία όμως δεν βαραίνουν αποκλειστικά την ίδια).

Σ΄ αυτή την φάση, όπως μαθαίνουμε, η Νίκη Κεραμέως δεν κρύβει τον προβληματισμό, ενίοτε και τον εκνευρισμό της για το γεγονός ότι στις συζητήσεις και τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, η επαναλειτουργία των σχολείων βρίσκεται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα. Λογικό βλέπετε η κουβέντα για το λιανεμπόριο και άλλους οικονομικούς κλάδους που πλήττονται να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, αλλά η απουσία σοβαρών αναλύσεων για την εκπαίδευση είτε στα ΜΜΕ, είτε στις συνεδριάσεις της αρμόδιας Επιτροπής (αφού όλα κινούνται μέχρι νεωτέρας στην σφαίρα των σκέψεων και των ιδεών), καταδεικνύει αν μη τι άλλο πως αυτό που είπε η κορυφαία επιστήμων κυρία Κοττανίδου περί κόπωσης των επιστημόνων, ισχύει στο έπακρο.

Να μας θυμηθείτε ότι τα σχολεία είναι ένα από τα μέτωπα, όπου κατόπιν επιθυμίας του Μαξίμου η πολιτική παράμετρος σε ό,τι αφορά την λήψη των αποφάσεων θα είναι πολύ πιο ισχυρή σε σχέση με ό,τι συμβαίνει τώρα.