Τζάμπα ένωσαν τις φωνές τους οι Κυρίτσηδες του ΣΥΡΙΖΑ, η Nεολαία της Κουμουνδούρου, η Ακριβοπούλου και οι λοιποί πρόθυμοι.
Το εγχείρημα που εμπνεύστηκε ο Καρτερός και προσπάθησε να υλοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας για την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης, μέσω διαδοχικών μαζικών συγκεντρώσεων, απέτυχε παταγωδώς.

Τα σχετικά διαδικτυακά καλέσματα (από τα οποία ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να αποσυνδεθεί δημοσίως, αλλά εδώ ισχύει ότι ήθελαν να κρυφτούν, αλλά η χαρά δεν τους άφηνε) δεν είχαν την ανταπόκριση που ανέμεναν οι συνομιλητές του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν νέες γκρίνιες και μουρμούρες.

Aλλωστε, όπως έδειξαν και οι τελευταίες μετρήσεις, οι πολίτες απορρίπτουν στη συντριπτική τους πλειονότητα τη στρατηγική αυτή, ενώ σε καμία περίπτωση δεν θεωρούν ότι μεμονωμένα καταδικαστέα γεγονότα είναι ικανά να θολώσουν συνολικά την εικόνα της ΕΛ.ΑΣ.

Στην αποτυχία της σύστασης ενός νέας κοπής «κινήματος των πλατειών» συντέλεσε βεβαίως -σε ό,τι αφορά ένα συγκεκριμένο ακροατήριο- και η διακοπή της απεργίας πείνας του ∆ημήτρη Κουφοντίνα.