Ο πρίγκιπας Κάρολος φημίζεται για τις πολλές αγαπημένες συνήθειες που έχει. Τα βρετανικά ταμπλόιντ δεν χάνουν ευκαιρία για να τις αναδεικνύουν και να τις παρουσιάζουν στο αδηφάγο κοινό που διψά για ειδήσεις από τη βασιλική οικογένεια.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον, για παράδειγμα, παρουσιάζουν οι διατροφικές συνήθειες του διαδόχου του θρόνου. Τις περιγράφει αναλυτικά ο γάλλος βιογράφος του Μισέρ Φορ και τις δημοσιεύει σήμερα ο Μικροπολιτικός των Νέων. Ξεχωρίζει το πρωινό του, το οποίο περιλαμβάνει τσάι Darjeeling, μέλι, μαρμελάδες, φρούτα και ένα μείγμα φύτρων σίτου και σπόρων σιτηρών, όλα βιολογικά. Βεβαίως, εννοείται πως όλα αυτά σερβίρονται πάνω σε ασημένιο δίσκο.

Μεσημεριανό, ο πρίγκιπας δεν τρώει ποτέ, κάνει, όμως, μια παύση για το αυγό του, μαζί με τσάι και βουτήματα στις πέντε. Αυτό που δεν αλλάζει ποτέ είναι το απεριτίφ πριν από το δείπνο του, το οποίο είναι συνήθως mojito ή dry martini. Στις προτιμήσεις του διαδόχου είναι τα βιολογικά λαχανικά, τα τυριά και το κυνήγι, ειδικά τον φασιανό και την περδίκα. Οι γευστικές προτιμήσεις του Καρόλου επιβεβαιώνουν ότι αγαπά την Ελλάδα. Ξέρετε γιατί; Διότι ένα από τα αγαπημένα του φαγητά είναι και ο μουσακάς. Χρειάζεται άλλη απόδειξη αγάπης για τη χώρα μας;