5156308
Παραπολιτικά

Ποιοι θέλουν ματαίωση των εσωκομματικών εκλογών στο ΚΙΝΑΛ - Ο ρόλος της Φώφης και τα σχέδια των επίδοξων… αρχηγών

Ελπίδες ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία

Στη Χαριλάου Τρικούπη προβλέπουν και ευελπιστούν ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία, ότι θα γίνουν δηλαδή πριν από τον Νοέμβριο του 2021, όταν θα γίνει, κανονικά, η εκλογή προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. από τη βάση.

Θα μου πείτε, εντάξει, να το προβλέπουν, αλλά γιατί... ευελπιστούν; Πάντως, όχι επειδή φαντάζονται ότι θα έχουν κάποιο ιλιγγιώδες ποσοστό.

Απλά θεωρούν ότι οι πρόωρες εκλογές μπορεί να αποτελέσουν «το φιλί της ζωής» για τη Φώφη Γεννηματά, δίνοντάς της τη δυνατότητα προεκλογικών και μετεκλογικών χειρισμών. Ισως ακόμα και ματαίωσης της διαδικασίας για την εκλογή αρχηγού, λόγω διερευνητικών για σχηματισμό κυβέρνησης ή επαναληπτικών εκλογών.

Ας μείνουμε στους προεκλογικούς χειρισμούς: ψηφοδέλτια! Οι εσωκομματικοί αντίπαλοι της προέδρου –και διεκδικητές της ηγεσίας- θα κληθούν να τρέξουν για τον σταυρό και τα στελέχη που τους υποστηρίζουν θα αναγκαστούν να μπουν σε διαπραγμάτευση για τη συμμετοχή τους στα ψηφοδέλτια με τη Φώφη Γεννηματά.

Ετσι εκτιμούν ορισμένοι ότι μπορεί να ξαναμοιραστεί η τράπουλα εσωκομματικά υπέρ της προέδρου. Τόσο με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων όσο και με την εκλογή της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Ευσεβείς πόθοι; Ισως! Γιατί είναι πιθανό όλα αυτά, αντί να αποτελέσουν «το φιλί της ζωής», να γίνουν τελικά η αφορμή για μια πιο γρήγορη και ριζική επανεκκίνηση του χώρου, με νέα ηγεσία. «Να κάνουμε την κρίση ευκαιρία», κατά το κοινώς λεγόμενο...