Η Υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα κοινωνικής πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τον Αυτισμό, έστειλε το δικό της μήνυμα μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στις δράσεις που ξεκινάει το Υπουργείο Εργασίας.

1. Πρώιμη ανίχνευση του αυτισμού με την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου από παιδοψυχολόγους, αναπτυξιολόγους και άλλους ειδικούς επιστήμονες, που θα ενσωματώνεται στη λειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών.

2. Εκπόνηση εξειδικευμένων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης ειδικά διαμορφωμένων για άτομα στο φάσμα του αυτισμού και στοχευμένη διασύνδεση των ατόμων αυτών με την αγορά εργασίας.

 3. Ενίσχυση της αυτόνομης ή υποστηριζόμενης διαβίωσης.

 Η ίδια καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στο διαδικτυακό αθλητικό «μαραθώνιο» που διοργανώνει το υπουργείο Εργασίας μαζί με το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση για θέματα αυτισμού. «Ελάτε να τρέξουμε, να περπατήσουμε, να κολυμπήσουμε ή να κάνουμε ποδήλατο, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας και να καταγράψουμε τις επιδόσεις μας στο www.raceforautism.gr» σημείωσε.

Δείτε το βίντεο εδώ...

https://fb.watch/4C-xRZ0CWM