Ενα σημείωμα με ένα μήνυμα έδωσε ένα μικρό αγόρι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην ΠΥΡΚΑΛ, σήμερα το πρωί.

Ο μικρός Νικόλας όπως λέγεται το αγοράκι, μέσα από το σημείωμά του, ζητά από τον πρωθυπουργό να ανοίξουν τα σχολεία. «Κυριάκο, θέλω να ανοίξεις τα σχολεία», του γράφει ο πιτσιρικάς, ο οποίος όπως όλα τα παιδιά της ηλικίας του, θέλει να επιστρέψει πίσω στα θρανία και να ξαναδεί τους φίλους και συμμαθητές του.

5274621
5274622
5274623
5274643


«Είναι μια σπουδαία ημέρα για τον δήμο Υμηττού -Δάφνης καθώς ανακοινώνουμε την έναρξη ενός εξαιρετικά φιλόδοξου σχεδίου αστικής ανάπλασης. Ενός σχεδίου τόσο προφανούς που το μόνο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολήσει είναι γιατί δεν το σκέφτηκε κάποιος νωρίτερα» είπε νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση για την αξιοποίηση του χώρου στο συγκρότημα των εγκαταστάσεων των εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή του Υμηττού.

«Είναι ένας χώρος 170 στρεμμάτων στο κέντρο του δήμου, περίκλειστος στον οποίο σήμερα απασχολούνται λίγο παραπάνω από 300 άτομα. Μια βιομηχανική παραγωγή η οποία δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται εντός αστικού ιστού. Και ταυτόχρονα μια δημόσια διοίκηση η οποία εξακολουθεί να καταλαμβάνει δεκάδες νοικιασμένα κτήρια για να εξυπηρετεί τις ανάγκες της στο κέντρο της Αθήνας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Προσφέρεται λοιπόν στην λογική της δημιουργίας αυτού του νέου κυβερνητικού πάρκου μια μοναδική ευκαιρία, μιας σημαντικής αστικής ανάπλασης η οποία από τη μία θα αλλάξει ουσιαστικά την όψη της πόλης και από την άλλη θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες να λειτουργήσει καλύτερα η δημόσια διοίκηση, σε καινούργια κτήρια φιλικά προς το περιβάλλον και φυσικά πολύ πιο φιλικά στους εργαζόμενους».