Μόνον ως αναγκαίο συμπλήρωμα, σε ένα αντιδεξιό μέτωπο, το οποίο δεν θα διαθέτει παρά μόνον «στιγμιαία» συμφωνία, πολύ μακριά από την προγραμματική σύγκλιση, και πάντως μόνο εν όψει της απλής αναλογικής, επιθυμεί το Κίνημα Αλλαγής ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, σε συνέντευξή του στο ieidiseis.gr, ο Ανδρέας Ξανθός, ως κάτι το προσωρινό και έκτακτο «βλέπει» τη σύγκλιση του λεγόμενου προοδευτικού μετώπου, ακόμη και με το Κίνημα Αλλαγής, ακόμη και για τα θέματα του ΕΣΥ…

Συγκεκριμένα, ενδεικτική είναι η απάντηση του Ανδρέα Ξανθού σε σχέση με το Κίνημα Αλλαγής:

«Η απλή αναλογική στις επόμενες εκλογές προαπαιτεί προοδευτικές προγραμματικές συγκλίσεις, κοινωνικές και πολιτικές συμμαχίες.

Χωρίς βιώσιμη κυβερνητική λύση, θα διευκολύνουμε τα σενάρια της πολιτικής αστάθειας και θα παίξουμε το παιγνίδι του κ. Μητσοτάκη. Η προσέγγιση αυτή αφορά όλη την προοδευτική αντιπολίτευση, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΙΝΑΛ.

Η συγκρότηση δημοκρατικού μετώπου απέναντι στον κυβερνητικό αυταρχισμό και την καταστολή, η μάχη για διαφάνεια και λογοδοσία στο δημόσιο βίο, η διεκδίκηση ενός αποτελεσματικού σχεδίου έκτακτης ανάγκης για να μείνει όρθιο το ΕΣΥ και να σωθούν ζωές, αλλά και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το νέο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, είναι πολύ καλές ευκαιρίες διαλόγου και κοινών πρωτοβουλιών»...