Αν υπάρχει ένα θέμα ταμπού στον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν είναι άλλο από το θέμα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα. Παρότι ο τελευταίος θεωρείται ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του χώρου, είναι σαφές ότι στο παρασκήνιο γίνονται διάφορες συζητήσεις και πέφτουν στο τραπέζι πιθανά ονόματα.

Πρώτα τα «Παραπολιτικά» είχαν αποκαλύψει πριν από καιρό τη συζήτηση που γίνεται γύρω από το όνομα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, αποκάλυψη που είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στο επιτελείο του κ. Τσίπρα. Μάλιστα, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ουκ ολίγοι άνθρωποι του πρώην πρωθυπουργού είχαν επικοινωνήσει τότε με τον κ. Σακελλαρίδη προκειμένου να ανιχνεύσουν τις διαθέσεις και τις προθέσεις του.

Ιδίως από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τσίπρα ανέλαβε να «τρέξει» το think tank που ετοιμάζει ο ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού Ομίλου News 247, Δημήτρης Μάρης.

Η κίνηση αυτή φαίνεται πως έχει προκαλέσει ευρύτερες συζητήσεις, καθώς σάιτ με αναφορές στον ΣΥΡΙΖΑ «βλέπουν» διάφορά σενάρια να εξυφαίνονται πίσω από την επιλογή του κ. Μάρη να αναθέσει στον κ. Σακελλαρίδη τον συγκεκριμένο ρόλο.

Σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Ο αμφιλεγόμενος επιχειρηματίας που συνομιλεί με τον Τσίπρα χρηματοδοτεί τον “ νέο Τσίπρα”», o ιδιοκτήτης του φιλοΣΥΡΙΖΑικού ιστότοπου periodista.gr Δημήτρης Μπεκιάρης φωτογραφίζει ευθέως τον Δ. Μάρη λέγοντας ότι «έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων του εν δυνάμει ανταγωνιστή του Αλέξη Τσίπρα για την ηγεσία της Αριστεράς». Ως ανταγωνιστή περιγράφει αλλά δεν κατονομάζει τον Σακελλαρίδη, τον οποίο αναφέρει ως «νέο Τσίπρα». Και διευκρινίζει: «Ο “νέος Τσίπρας” προσπαθεί να κρατήσει ακόμη χαμηλό προφίλ. Γνωρίζει ότι δεν είναι ακόμα η ώρα για το comeback. Αρνείται και διαψεύδει όσα λέγονται και γράφονται περί εμπλοκής του στην πολιτική σκηνή. Ωστόσο οι «αόρατες» δυνάμεις των δομημένων συμφερόντων έχουν αρχίσει με τρόπο προσεκτικό να χτίζουν το προφίλ του. Έχουν ξεκινήσει την καμπάνια σε Lifestyle επίπεδο και από την οικογενειακή του ζωή».

Πέραν των αναφορών στις βρώμικες επιθέσεις που είχε δεχτεί ο… Σακελλαρίδης στο παρελθόν, αξίζει να σημειωθεί η σφοδρή επίθεση που κάνει ο διαχειριστής του σάιτ periodista.gr Δημήτρης Μπεκιάρης στον…αμφιλεγόμενο επιχειρηματία, για τον οποίο λέει ότι «κατατρύχεται από σύνδρομο μικρομεγαλισμού. Θεωρεί ότι μπορεί να καθορίσει εξελίξεις, ποντάροντας, αφού λατρεύει το… στοίχημα, σε αντίπαλα «άλογα», σε ένα παιχνίδι που έχει αρχίσει νωρίς στο παρασκήνιο και δεν θα αργήσει να απασχολήσει την πολιτική επικαιρότητα».