Οι πληροφορίες λένε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα «κατέβει» το αμέσως επόμενο διάστημα στην ιδιαίτερή του πατρίδα, την Κρήτη για να κάνει ανακοινώσεις σχετικά με την πορεία του μεγάλου έργου του νησιού, του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης(ΒΟΑΚ). Το συγκεκριμένο έργο έχει τοποθετήσει πολύ ψηλά στην ατζέντα του (και) ως Κρητικός ο κ. Μητσοτάκης, εξαγγέλλοντας, μάλιστα, πρόσφατα τη χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου έχει επικοινωνήσει τόσο με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή, όσο και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη για να καθοριστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες σχετικά με την επίσκεψη αυτή. Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο κ. Αρναουτάκης είχε αποκαλύψει την πρόθεση του πρωθυπουργού να δώσει, ο ίδιος το στίγμα της αναπτυξιακής προοπτικής, για τον τόπο καταγωγής του. Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό στο μεγάλο έργο του ΒΟΑΚ θα περιλαμβάνονται 40 γέφυρες, συνολικού μήκους 8,67 χιλιομέτρων, 15 βασικές σήραγγες συνολικού μήκους 14,5 χιλιομέτρων και 46 ανισόπεδοι κόμβοι.

Τα περισσότερα τούνελ προβλέπεται να κατασκευαστούν στα λεγόμενα «δύσκολα τμήματα», δηλαδή στην περιοχή από Σούδα ανατολικά προς τις Βρύσες, στην περιοχή Βρύσες-Πετρές-Ατσιπόπουλο, στην περιοχή από Μπαλί μέχρι Ληνοπεράματα και στην περιοχή κοντά στο Σεληνάρι. Οι γέφυρες πάντως θα κατασκευαστούν σε όλο σχεδόν το μήκος του προωθούμενου νέου ΒΟΑΚ.