Ακόμα ένα κρούσμα ασυνεννοησίας στην πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται και στον τρόπο με τον οποίο αξιολογούν τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, όπως και άλλα κορυφαία στελέχη του κόμματος, που ανήκουν στον στενό πυρήνα των συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα, εδώ και καιρό για να «τρομάξουν» τον ελληνικό λαό ισχυρίζονται πως η κυβέρνηση δρομολογεί ένα 4ο μνημόνιο.

Διαφορετική γνώμη, όμως, έχει ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος, μάλιστα, συστήνει στους συντρόφους του να μη χαρακτηρίζουν «μνημόνιο» τις προαπαιτούμενες μεταρρυθμίσεις που συνοδεύουν την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, δεν είναι πολιτικά σωστό ο ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει «μνημόνιο» τους στόχους που θα τεθούν για την αξιοποίηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, μήτε να «ξεχειλώνεται» με τέτοιου είδους αξιολογήσεις η έννοια του μνημονίου.

Όπως εξηγεί, αν λέμε πως η κυβέρνηση φέρνει νέο μνημόνιο, αυτό την «αθωώνει», διότι είναι σαν να υφίσταται επιβολές και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να φέρει καμία ευθύνη, αφού οι στόχοι υποδεικνύονται από τους δανειστές, όπως τα προηγούμενα χρόνια.