Τη νέα τακτική της κυβέρνησης–που φαίνεται να είναι κεντρική γραμμή από το Μέγαρο Μαξίμου για όλους τους υπουργούς- εγκαινίασε στην Κρήτη ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Πραγματοποίησε μία μεγάλη τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή των εκπροσώπων όλων των φορέων του νησιού, συμπεριλαμβανομένων του Περιφερειάρχη, Σταύρου Αρναουτάκη, των δημάρχων, αλλά και των βουλευτών (της ΝΔ) των τεσσάρων νομών.

Όπως έγινε γνωστό η εξέλιξη αυτή αποτελεί την έναρξη ενός «κύκλου» τηλεδιασκέψεων με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, με στόχο να συζητηθεί η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Μεταξύ άλλων, παρουσιάστηκαν οι δράσεις του υπουργείου Οικονομικών και της κυβέρνησης στην Κρήτη, ενώ οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων ανέπτυξαν στον κ. Σταϊκούρα τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους γύρω από κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας.

Αυτό που έμεινε, πάντως, είναι ότι στο νησί έχουν υλοποιηθεί, μέχρι σήμερα, μέτρα συνολικού ύψους άνω των 1,57 δισ. ευρώ κυρίως για στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων, αλλά και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, από την αρχή της πανδημίας, με τον κ. Σταϊκούρα ότι οι δράσεις θα συνεχιστούν.