Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
Μαργαριτης_Σχοινας_
Παραπολιτικά

Η απογοήτευση από τις «ατάκες» του Σχοινά και η αξιοποίηση από την κυβέρνηση του Κύπριου πρώην επιτρόπου, Χρήστου Στυλιανίδη

Πολλοί, μάλιστα, στέκονται στη φράση «απολίτικος» ή σε μια επισήμανση του περιβάλλοντος του Μαξίμου πως «απέχει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα»

Απογοήτευση επικρατεί από τις πρόσφατες επικοινωνιακές επιλογές του Έλληνα επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά ως προς τις τοποθετήσεις του για τον εμβολιασμό. Πολλοί, μάλιστα, στέκονται στη φράση «απολίτικος» ή σε μια επισήμανση του περιβάλλοντος του Μαξίμου πως «απέχει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα».

Πάντως, η τοποθέτηση του Κύπριου πρώην επιτρόπου (και ανερχόμενου πολιτικά στη Μεγαλόνησο) Χρήστου Στυλιανίδη ως ειδικού απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας και της ελευθερίας των πεποιθήσεων εκτός Ε.Ε. δείχνει τη διάθεση κάποιων να αναζητήσουν ευρύτερες πολιτικές προσεγγίσεις από αυτές του Μαργαρίτη Σχοινά. Όπως και να έχει, ο μέχρι πρότινος επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων και Ευρωπαίος Συντονιστής για τον Έμπολα Χρήστος Στυλιανίδης έχει εμπειρία που θα βοηθήσει, καθώς και άριστη σχέση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.