Για την περιπέτειά της με τον κοροναϊό μίλησε στο περιοδικό «ΟΚ» και τη δημοσιογράφο Σοφία Τουντούρη η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι παραμένει στο σπίτι της σε καραντίνα, ακολουθώντας συγκεκριμένη αγωγή.

Η ίδια το αντιμετωπίζει με ψυχραιμία δίνοντας παράλληλα ένα μήνυμα για άμεσο εμβολιασμό. «Ναι, πράγματι. Είμαι στο σπίτι με τα συνήθη συμπτώματα του κοροναϊού. Πολύ έντονος πονοκέφαλος και κόπωση. Εμφανίστηκε πυρετός και λίγος βήχας και ακολουθώ ακριβώς αυτά τα οποία με συμβουλεύει ο γιατρός. Βιταμίνες, αντιβίωση και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται. Δυστυχώς συνέβη μία μέρα πριν πάω να εμβολιαστώ, αλλά και σε μία πολύ έντονη περίοδο για το υπουργείο μας με πάρα πολλές υποχρεώσεις», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Προσπαθώ όμως με ψυχραιμία και τη βοήθεια των συνεργατών μου να ρυθμιστούν όλα. Από όλη αυτή την περιπέτεια συγκρατώ ένα μήνυμα: Την τεράστια σημασία του εμβολιασμού. Τον δρόμο έχουν δείξει ήδη οι νέοι στη χώρα μας με τη μαζική συμμετοχή στον εμβολιασμό. Έτσι πρέπει να πορευτούμε για να μπορέσουμε σύντομα να ξαναβρούμε την ελευθερία μας, να ανταμώσουμε με φίλους και γνωστούς και να επιστρέψουμε σε παλιές και νέες συνθήκες».