Απομακρύνεται για τα καλά το ενδεχόμενο πραγματοποίησης του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο 2021, καθώς στην Κουμουνδούρου λένε ότι λόγω της πανδημίας δεν μπορούν να μαζέψουν παραπάνω από 1.000 ανθρώπους σε ένα στάδιο.

Εκτός απροόπτου, ο Αλέξης Τσίπρας στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του Ιουνίου θα ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα των συνεδριακών διαδικασιών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι το συνέδριο θα γίνει το πρώτο τρίμηνο του 2022. Το συνέδριο, κατά το παρελθόν ήταν για τον ΣΥΡΙΖΑ μια κορυφαία δημοκρατική διαδικασία. Ωστόσο, φαίνεται πως τώρα αντιμετωπίζεται από τον κ. Τσίπρα ως κάτι που θα του δημιουργήσει περαιτέρω εσωκομματικά ζητήματα.

Και αυτό γιατί οι συσχετισμοί είναι σχετικά μοιρασμένοι, αλλά και μπερδεμένοι μετά την αποχώρηση ενός σημαντικού τμήματος της προεδρικής πλειοψηφίας και τη δημιουργία της «Ομπρέλας». Οι πληροφορίες αναφέρουν, πάντως, ότι το προσεχές διάστημα μια σειρά από κορυφαία στελέχη του κόμματος θα θέσουν μετ’ επιτάσεως το ζήτημα, περιμένοντας από τον Αλέξη Τσίπρα ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την πραγματοποίηση του συνεδρίου.