Μπορεί η ΔΕΗ να είναι ένα από τα μεγαλύτερα success stories των τελευταίων ετών, αφού από την απαξίωση και τη χρεωκοπία έφτασε στην κερδοφορία και την ανάπτυξη, αλλά η «Αυγή» δεν παύει να ανακαλύπτει – με πρωτοσέλιδο τίτλο - «Χρυσά δώρα για τα γαλάζια golden boys». Το ρεπορτάζ της εφημερίδας του ΣΥΡΙΖΑ αυτοδιαψεύδει τον τίτλο βέβαια, αφού αναφέρει ότι τα περιβόητα «δώρα» είναι στην πραγματικότητα bonus «υπερεπίτευξης στόχων», δηλαδή μπόνους που θα λάβουν τα κορυφαία στελέχη της ΔΕΗ αν πετύχουν συγκεκριμένους, υψηλούς στόχους για την εταιρία.

Αυτό που έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όμως, δεν είναι ούτε η αυτοδιάψευση της Αυγής ούτε το πόσο γρήγορα ξέχασε το γεγονός ότι η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οδήγησε τη ΔΕΗ στο χείλος της καταστροφής. Είναι ότι οι παχυλοί μισθοί σε …golden boys τα περασμένα χρόνια δεν φαίνεται να ενόχλησαν κανένα στην Κουμουνδούρου και στην Αυγή: «Ναι, ο μισθός μου είναι αυτός που είπατε, 270.000 ευρώ», έλεγε στη Βουλή το 2017 η νέα τότε διευθύνουσα σύμβουλος του Υπερταμείου, Ράνια Αικατερινάρη, κόρη της πρώην βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ασημίνας Ξηροτύρη.

Το 2019 είχε αποκαλυφθεί ότι ότι οι αμοιβές που πληρώνει σε μισθούς και πριμ για τη διοίκηση ο ΑΔΜΗΕ ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως, τα οποία μοιράζονται πέντε από τα εννέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου (περί τα 600.000 ευρώ) και η στρατιά συμβούλων της διοίκησης. Σημειώνεται ότι η αντίστοιχη δαπάνη προτού ολοκληρωθεί ο ιδιοκτησιακός διαχωρισμός του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ δεν ξεπερνούσε κάποιες χιλιάδες ευρώ.

Το ποσοστό 51% της ΔΕΗ το οποίο ανήκει στο Δημόσιο, στα μέσα του 2019 έφτανε σε αποτίμηση κοντά στα 150 εκατομμύρια ευρώ, έναντι περίπου 1 δισ. ευρώ σήμερα. Η διοίκηση του Γιώργου Στάσση και η επιμονή του Μαξίμου και του Κωστή Χατζηδάκη τα έφεραν αυτά τα αποτελέσματα, που προσπαθεί ( γιατί άραγε; ) να απαξιώσει σήμερα η Αυγή…