Κάθε άλλο παρά χαρούμενοι ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με την κατ' άρθρο ψηφοφορία για το εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το γεγονός ότι αναγκάστηκαν να περιμένουν για να ψηφίσουν τα άρθρα του, παρόλο που ήταν σφόδρα αντίθετοι. Η δυσφορία τους ήταν εμφανής την ώρα που περίμεναν να έρθει η σειρά τους για να ψηφίσουν.

Τελικά τους την έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας το δικό τους όπλο, καθώς στο παρελθόν χρησιμοποιούσαν την κατ' άρθρο ψηφοφορία για να φέρουν τη Ν.Δ. σε δύσκολη θέση. Παράλληλα, από τα πλέον σημαντικά συμπεράσματα του πρόσφατου εργασιακού νομοσχεδίου ήταν τα εξής δύο: Το πρώτο πως οι πολίτες έστρεψαν τις πλάτες στις οργανωμένες ομάδες που αντιδρούσαν και απείχαν των διαμαρτυριών.

Το δεύτερο έχει να κάνει με το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκη εξελίχθηκε σε φορέα του νέου, με προτάσεις που μπορεί σε κάποιους να μην άρεσαν, όμως ήταν προτάσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας για ακόμα μία φορά επιβεβαίωσε αυτό που πλέον ακούγεται διαρκώς. Πως οχυρώνεται πίσω από παρασιτικά συμφέροντα ετών, αποτελώντας το πιο παλιό και από το παλιό.