Δειλά -δειλά, και σταθερά η Βουλή εδώ και 3 ημέρες αρχίζει να θυμίζει τις παλιές καλές εποχές. Εποχές γλυκόπικρες, μνημονίων και έντονου νομοθετικού έργου. Εποχές που στο Καφενείο και στο Εντευκτήριο της Βουλής γινόταν το αδιαχώρητο.

Όλοι οι αρχηγοί των κομμάτων δεν παρέλειψαν να παρατηρήσουν ότι η Ολομέλεια αρχίζει να γεμίζει και πάλι από βουλευτές και να εκφράσουν την χαρά τους που η Βουλή εξέρχεται από τους υγειονομικούς κανόνες.

Όπως ανέφεραν και οι περισσότεροι Βουλευτές που ήταν παρόντες στη σημερινή συνεδρίαση, αποκαθίσταται σταδιακά και η κανονικότητα στην κοινοβουλευτική διαδικασία.

Μάλιστα πολλοί ήταν που σχολίασαν «επιτέλους μπορούμε να πιούμε καφέ στο Εντευκτήριο και να μην τρέχουμε εκτός Βουλής, δεξιά και αριστερά ή να είμαστε κλεισμένοι στα βουλευτικά γραφεία».

Το καφενείο δεν έχει πάρει ακόμα το πράσινο φως για να «βγάλει» τα τραπεζάκια του, αλλά το ιστορικό Εντευκτήριο πήρε και πάλι ζωή, που ούτε πολυθρόνα να καθίσεις δεν βρίσκεις.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Βουλής προέτρεπε όλη μέρα τους βουλευτές να τηρούν τα μέτρα και να είναι προσεκτικοί « Λίγο ακόμη να τα τηρούμε τα μέτρα, χωρίς πισωγυρίσματα, είπαμε, λίγο υπομονή» συμβούλευε ο Κ. Τασούλας που ανακοίνωσε πως στα 460 μοριακά τεστ covid που διενεργήθηκαν για δυο ημέρες στη Βουλή από την Υγειονομική υπηρεσία δεν βρέθηκε ούτε ένα κρούσμα θετικό.