Συναγερμός έχει σημάνει στην Κουμουνδούρου καθώς κρίνονται ως άκρως ανησυχητικά τα ευρήματα των γκάλοπ για τη δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα.

Στις ερωτήσεις των πρόσφατων δημοσκοπήσεων για την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθεί η απάντηση «Κανένας», καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης φαίνεται πως υποχωρεί πλέον για τα καλά στην τρίτη θέση.

Μεγάλη η διαφορά

Σύμφωνα με τις αναλύσεις των δημοσκόπων, η μεγάλη διαφορά ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας «δεν έχει καταφέρει να ανακτήσει τη γοητεία που τον έκανε πρωθυπουργό το 2015».

Αντίθετα, ο κ. Μητσοτάκης «παρά τη φθορά της εξουσίας, καταφέρνει να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα».

Αμείλικτα τα ποσοστά

Στη δημοσκόπηση της Pulse, τον Μάιο του 2021, ο Κ. Μητσοτάκης συγκέντρωσε το 43% των προτιμήσεων, σε ερώτηση για το ποιος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Η απάντηση «κανένας» το 28% και ο Αλέξης Τσίπρας το 25%.

Η έρευνα της Metron Analysis τον ίδιο μήνα, έδειξε ότι το 46% εμπιστεύεται τον νυν πρωθυπουργό, το 24% «κανέναν» και μόλις το 16% τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε γκάλοπ της Alco ο κ. Μητσοτάκης συγκέντρωσε το 41% των προτιμήσεων, ο «κανένας» 32% και ο Αλέξης Τσίπρας 23%.

Εντυπωσιακά ήταν τα ευρήματα και της δημοσκόπησης, που δημοσίευσε η Opinion τον περασμένο Μάιο. Ο Κ. Μητσοτάκης πήρε «ψήφο εμπιστοσύνης» με 52,4%, ενώ η απάντηση «κανένας» δόθηκε από 26%. Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, μόλις το 19,9% υποστήριξε ότι είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.