Ένα γεγονός που δύσκολα θα χωνέψουν στο υπουργείο Παιδείας είναι ότι οι όροι της προκήρυξης για τις προσλήψεις των ειδικών φρουρών της πανεπιστημιακής αστυνομίας καθορίστηκαν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο Παιδείας ήθελαν - πολύ σωστά - να μπει ως κριτήριο της πρόσληψης το πτυχίο ΑΕΙ, γιατί για μια τόσο ευαίσθητη αποστολή καλό είναι να έχει πατήσει κάποιος το πόδι του σε πανεπιστήμιο, ούτως ώστε να μπορεί να αντιληφθεί τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε έναν ακαδημαϊκό χώρο.

Στο Προστασίας του Πολίτη, όμως, δεν είχαν τέτοιες ευαισθησίες και αποφάσισαν ότι το πτυχίο απλώς θα μοριοδοτείται.

Ο εκνευρισμός και η αντιπαράθεση δεν έμεινε εκεί. Αφορούσε επίσης την υλικοτεχνική υποδομή της πανεπιστημιακής αστυνομίας, τον αριθμό των προσλήψεων και τον καθορισμό των πανεπιστημίων στα οποία θα κάνουν την εμφάνισή τους οι αστυνομικοί.

Μαθαίνω ότι δόθηκε σολομώντεια λύση από το Μέγαρο Μαξίμου, που τους έχει όλους ευχαριστημένους και ταυτόχρονα δυσαρεστημένους.

Όλα θα κριθούν στην πράξη, προς το τέλος του χρόνου, γιατί τότε υπολογίζεται να έχει ολοκληρωθεί η όλη επιχείρηση, δηλαδή πρόσληψη, εκπαίδευση και τελική επιλογή των συγκεκριμένων ΑΕΙ που θα αποκτήσουν τη δική τους αστυνομική προστασία.

Άραγε 17 Νοέμβρη θα γιορτάσουμε με πανεπιστημιακή αστυνομία ή χωρίς;