Φανερά ανήσυχος είναι ο πρωθυπουργός για την κατάσταση που επικρατεί στην Κρήτη λόγω των χαμηλών ποσοστών των εμβολιασμών.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκαλύπτει η στήλη Big Mouth του www.powergame.gr, ο κ. Μητσοτάκης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη, μεταφέροντάς του την εκτίμηση των επιδημιολόγων, σύμφωνα με την οποία αν δεν αυξηθούν τα ποσοστά των εμβολιασθέντων, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ακόμη και για καθολικό κλείσιμο του νησιού μέσα στο καλοκαίρι.

Ο Αρναουτάκης που ζει από κοντά το πρόβλημα, δεσμεύτηκε στον πρωθυπουργό, πως θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για να πειστεί ο κόσμος να εμβολιαστεί. Στο Μαξίμου εξετάζουν σοβαρά ακόμη και ειδική καμπάνια στην Κρήτη, θέλοντας να αποφύγουν τα χειρότερα, που δεν είναι μακριά, με δεδομένες και τις μεταλλάξεις του υιού.

Ωστόσο, όπως σχολιάζεται στην στήλη «τι καμπάνια να κάνει κάποιος, όταν βγαίνει ο πρώην υπουργός και τοπικός βουλευτής Παύλος Πολάκης και διαφημίζει την απόφασή του να μην εμβολιαστεί». Μάλιστα, εκτιμάται ότι τις επόμενες ημέρες είναι πιθανό να πάνε στο μεγάλο νησί ο Κικίλιας, ο Χαρδαλιάς και ο Θεμιστοκλέους με σκοπό να ταρακουνήσουν λίγο τα νερά πριν είναι πολύ αργά.