Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δημιουργεί ένα μικρό μουσείο εντός του Προεδρικού Μεγάρου, όπου θα εκτίθενται όλα τα δώρα που έλαβε ή πρόκειται να λάβει κατά τη διάρκεια της θητείας.

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» του Βήματος, ορισμένα από τα δώρα αυτά κοσμούν τα γραφεία, για παράδειγμα των εκάστοτε Προέδρων της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια της θητείας τους, μετά όμως πού πάνε; Με πρωτοβουλία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα πράγματα αλλάζουν όσον αφορά το θέμα αυτό. Μόνον προσωπικά δώρα (αξίας όμως όχι μεγαλύτερης των 200 ευρώ) θα μπορούν να κρατούν οι πολιτικοί. Εάν όμως λαμβάνουν δώρα μεγαλύτερης αξίας των 200 ευρώ θα καταγράφονται και θα περιέρχονται στην κυριότητα του Δημοσίου.

Ανοίγουν οι πόρτες στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο μεταξύ οι πόρτες του Προεδρικού Μεγάρου αναμένεται να ανοίξουν για το κοινό. Όποιος επιθυμεί να επισκεφθεί (μετά από συνεννόηση) το Προεδρικό Μέγαρο θα μπορέσει να το κάνει, μόλις όμως το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας.

Και αυτό, μαθίνουμε, πως δεν πρόκειται να αργήσει να γίνει. Έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία του το Προεδρικό Μέγαρο μπορεί να δεχθεί τους πολίτες κάθε ηλικίας και κάθε επαγγέλματος.