Πάνω από 40.000 χρήστες του Διαδικτύου παρακολούθησαν μέσα από το Youtube και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το Project2030.gr Youth Forum, που ξεκίνησε η ΟΝΝΕΔ.

Με την παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και κορυφαίων υπουργών, πάνω από 50 νέοι επαγγελματίες παρουσίασαν την προσωπική τους ιστορία και το πώς κατάφεραν να πετύχουν ο καθένας στον τομέα του. Στόχος του φόρουμ ήταν να περιγράψει την Ελλάδα του 2030 και το νέο παραγωγικό μοντέλο που θα βοηθήσει την ανάπτυξή της, σε συνδυασμό με την ψηφιακή επανάσταση και τα μεγάλα επενδυτικά έργα, μέσα από τα μάτια των ίδιων των νέων.

Η συγκεκριμένη ιδέα ήταν η πρώτη που συζήτησε μετά την εκλογή του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Παύλος Μαρινάκης, με τον πρωθυπουργό, λέγοντας μάλιστα πως την αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Ξεχωριστό ρόλο στην υλοποίηση του πρότζεκτ διαδραμάτισαν ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, και ο γενικός διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπρατάκος, με τον Παύλο Μαρινάκη να τους απευθύνει ξεχωριστές ευχαριστίες.

Το 2030gr ήρθε για να μείνει, αφού αυτή ήταν μόνο η εναρκτήρια εκδήλωση, ενώ λέγεται πως το επόμενο φόρουμ θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα.