Τη δική της απάντηση δίνει η Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στην προσπάθεια του Αλέξη Τσίπρα να προσεταιριστεί στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Έτσι, λίγες ημέρες μετά την προσχώρηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου στον ΣΥΡΙΖΑ, πρώην στελέχη του μεταπηδούν στο Κίνημα Αλλαγής.

H αρχή έγινε με τον Μάρκου

Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του Λαρισαίου Χρήστου Μάρκου, ο οποίος συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη στα γραφεία του κόμματος. Ο Χρήστος Μάρκου, ο οποίος μέχρι πρότινος δραστηριοποιείτο πολιτικά στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, οριστικοποίησε την επάνοδό του στο Κίνημα Αλλαγής. Πρόκειται για στέλεχος με αξιόλογες κοινωνικές αναφορές στη Λάρισα και την περιοχή της Θεσσαλίας: Επόπτης Αγοράς στο Τμήμα Εμπορίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να υπάρξουν το επόμενο διάστημα και άλλες προσχωρήσεις με πρόσωπα που συμφωνούν με το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής. Μάλιστα, συστηματική δουλειά μαθαίνουμε ότι γίνεται στον τομέα αυτόν τόσο από την ίδια την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά όσο και από άλλα στελέχη του κόμματος, όπως η Τόνια Αντωνίου


Πανούσης και Χρυσόγονος σε εκδήλωση του ΚΙΝΑΛ

Την ίδια ώρα, υπόγειες διεργασίες με στόχο τη διεύρυνση του Κινήματος Αλλαγής προς τα αριστερά «μυρίσε» και η εκδήλωση που διοργάνωσε το Κίνημα Αλλαγής, τη Δευτέρα, με θέμα την ποιότητα της Δημοκρατίας.

Η ανταπόκριση διακεκριμένων καθηγητών, του 
Γιάννη Πανούση και και του Κώστα Χρυσόγονου, με τους οποίους η Χαριλάου Τρικούπη φλερτάρει ανοιχτά μαζί τους, προκάλεσε χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη. 

Και οι δύο  έχουν κόψει κάθε δίαυλο με την Κουμουνδούρου, μάλλον δε είναι και ιδιαίτερα επιθετικοί προς το πρώην κόμμα τους.

Κρούσεις αναμένεται να γίνουν από το Κίνημα Αλλαγής και προς την πλευρά του ιστορικού στελέχους της Αριστεράς Σπύρου Λυκούδη, ο οποίος παρακολουθεί εξ αποστάσεως τις εξελίξεις.