Αρκετοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που έδειξαν ενδιαφέρον για τις εσωτερικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με τις πληροφορίες που γίνονται γνωστές, καθώς η επιχείρηση της Κουμουνδούρου να μονοπωλήσει στο χώρο της Κεντροαριστεράς δεν θα μπορούσε παρά να περάσει μέσα από τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στο πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ.

Την ίδια στιγμή, το ενδιαφέρον των υποψηφίων αρχηγών δε στρέφεται μόνο στην εκλογή τους, αλλά απ’ότι φαίνεται και στον επαναπατρισμό ψηφοφόρων αλλά και την συσπείρωση δυνάμεων εντός των τειχνών της «Δημοκρατικής Παράταξης». Σύμφωνα με τη στήλη «Θεωρείο» της Καθημερινής, ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος, είναι γνωστός για το «μελίρρυτο» του λόγου του για τον Νίκο Ανδρουλάκη, όπου σε κάθε συγκυρία δεν σταματάει να τον απωθεώνει. Οι δυο τους έχουν...παρελθόν, καθώς και οι δύο εξελέγησαν το 2014 για πρώτη φορά ευρωβουλευτές και συνεργάστηκαν σε αρκετά θέματα.

Την ίδια στιγμή, ο κ. Χρυσόγονος αναφέρει πως υπό την ενδεχόμενη ηγεσία του Νίκου Ανδρουλάκη, το ΚΙΝΑΛ έχει την ευκαιρία να επανακάμψει. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.