Την αποχώρησή του από την πολιτική, προανήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, γνωστοποιώντας την πρόθεσή του να μην είναι ξανά υποψήφιος σε εκλογές, ούτε σε βουλευτικές ούτε σε ευρωεκλογές.

«Διανύω την τρίτη μου θητεία στο Ευρωκοινοβούλιο. Έχω αποφασίσει εδώ και χρόνια, ότι θα είναι και η τελευταία στα Κοινοβουλευτικά έδρανα, Ευρωπαϊκά ή Ελληνικά», ανέφερε χαρακτηριστικά σε σχετική ερώτηση που του έγινε στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στην ιστοσελίδα «ieidiseis.gr».

«Εντάχθηκα στην Ανανεωτική Αριστερά το 1974: Ρήγας Φεραίος-ΚΚΕ Εσωτερικού-ΕΑΡ-Συνασπισμός-ΣΥΡΙΖΑ. Πρωτοεκλέχτηκα στο Ευρωκοινοβούλιο το 2004, οπότε και αποχώρησα με πρωτοβουλία μου από την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ.

Το 2024 που ολοκληρώνεται η θητεία μου στην Ευρωβουλή, συμπληρώνω 50 χρόνια συνεχούς πολιτικής παρουσίας και δράσης στην Αριστερά. Έως τότε, θα τιμήσω όσο καλύτερα μπορώ, την εντολή των συμπολιτών που με εξέλεξαν με την ψήφο τους πρώτο Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Θα συνεχίσω, γεροί να είμαστε, να υπηρετώ τις ίδιες ιδέες, αλλά από τα μετόπισθεν.

Είμαι αντίθετος στις κοινοβουλευτικές ισοβιότητες και πιστεύω έμπρακτα ότι η εμπειρία των μεγαλύτερων πρέπει να συμβαδίζει με την ανάγκη διαρκούς ανανέωσης σε ιδέες αλλά και πρόσωπα. Έχω όνειρα και σχέδια για το μέλλον. Αλλά βρίσκονται πολύ πέραν των κοινοβουλευτικών εδράνων», εξήγησε ο κ. Παπαδημούλης.

Όσοι ελπίζουν σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στη Συνδιάσκεψη, θα διαψευστούν

Παράλληλα, αναφερθείς στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ξεκινά σήμερα, είπε:

«Όσοι, έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, ελπίζουν σε “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” στη Συνδιάσκεψη, θα διαψευστούν. Όσοι, μέσα ή γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκουν εκκαθαρίσεις και “ξεκαθάρισμα λογαριασμών” είναι λίγοι και γι’ αυτό θα αποτύχουν. Διάλογος θα γίνει και αυτό είναι όχι μόνο χρήσιμο αλλά και αναγκαίο. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ περιμένει από εμάς σοβαρότητα, σχέδιο, συσπείρωση και πολιτική-προγραμματική αντεπίθεση, ώστε να είμαστε ο κορμός της επόμενης κυβέρνησης. Δεν είναι εύκολο, αλλά είναι εφικτό».