Ο Κωστής Χατζηδάκης επισκέφθηκε δύο μουσεία στη Νέα Ιωνία «γεμάτα με τις καταστροφές και τους θριάμβους του σύγχρονου Ελληνισμού», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πρόκειται για το Ιστορικό-Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Υφαντουργίας-Ταπητουργίας.

Πως όμως βρέθηκε εκεί; Την περασμένη Πέμπτη είχε επισκεφθεί τα ΚΕΠ της περιοχής προκειμένου να δει από κοντά την λειτουργία των ψηφιακών υπηρεσιών του e-ΕΦΚΑ, μαζί με τον υφυπουργό Γιώργο Γεωργαντά και επ’ ευκαιρία ξεναγήθηκε στα δύο μουσεία. Την ξενάγηση ανέλαβε η δήμαρχος κ. Θωμαΐδου μαζί με τους υπεύθυνους των μουσείων.

«Η φύτρα που μένει ζωντανή»

Ο κ. Χατζηδάκης δημοσίευσε φωτογραφίες από την επίσκεψή του και μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αυτό που μένει στο τέλος της επίσκεψης είναι η αίσθηση ότι οι Έλληνες της Ιωνίας, που έχασαν τις εστίες τους και βρέθηκαν στις νέες προσφυγουπόλεις, ήταν αποφασισμένοι να μην παραδοθούν στη μοίρα και να ξαναχτίσουν τη ζωή τους. Οι Έλληνες μπορεί να διχαζόμαστε, μπορεί να φτάνουμε στο χείλος της καταστροφής, αλλά είμαστε τελικά η φύτρα που μένει πάντα ζωντανή!».