Στον κατεξοχήν αγαπηµένο του προορισµό, την όµορφη και γραφική Πρέβεζα, βρέθηκε ο πρώην υπουργός Οικονοµικών Ευκλείδης Τσακαλώτος µε τη σύντροφό του, Ολγα Νάσση, πρώην υποψήφια ευρωβουλευτή (2019) και πρώην υποψήφια βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκτός από το υψηλό µορφωτικό επίπεδο και το πάθος για την πολιτική, ο κ. Τσακαλώτος και η κ. Νάσση µοιράζονται την αγάπη τους για την Ηπειρο, µιας και έχουν κοντινές ρίζες. Ο µεν κ. Τσακαλώτος κατάγεται από την Πρέβεζα, ενώ η κ. Νάσση από τα γειτονικά Γιάννενα. Ο πρώην υπουργός Οικονοµικών διατηρεί ένα από τα ωραιότερα σπίτια µέσα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, το οποίο συχνά πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες των τουριστών-περιηγητών. Πρόκειται για ένα αρχοντικό, βαµµένο σε παραδοσιακό παστέλ χρώµα, µε κεραµίδια και περιτριγυρισµένο από λουλούδια και φυτά.

Πριν από µερικές ηµέρες ο φακός του «S» εντόπισε το ζεύγος σε γνωστή ψαροταβέρνα µοντέρνου ύφους στο παραλιακό µέτωπο της Πρέβεζας, όπου δείπνησε µε λίγους φίλους, µε θέα τα ιστιοπλοϊκά σκάφη κάτω από το ροζ, σχεδόν ολόγιοµο φεγγάρι.

123

Το συγκεκριµένο µέρος είναι ένα από τα αγαπηµένα στέκια του Ευκλείδη Τσακαλώτου, καθώς φηµίζεται για τα νόστιµα ψάρια και θαλασσινά του Αµβρακικού Κόλπου, καθώς και του Ιονίου Πελάγους, όπως και για την όµορφη θέα, καθώς είναι πάνω στο νερό.

Ο κ. Τσακαλώτος αγαπά τον τόπο του, ψιθυρίζουν µεταξύ τους οι ντόπιοι όταν τον βλέπουν, αλλά θα ήθελαν να έχει κάνει ριζικές αλλαγές όταν είχε την ευκαιρία και ήταν στην κυβέρνηση. Αυτό είναι το διαρκές παράπονο των Πρεβεζάνων, που, κατά τα άλλα, τον χαρακτηρίζουν συµπαθή, απλό και χαµηλών τόνων. Ωστόσο, ο πρώην υπουργός ίσως να το ξανασκεφτεί γιατί ποτέ δεν είναι αργά για πρωτοβουλίες και συµπλεύσεις, ιδίως τη δεδοµένη χρονική στιγµή, που η Πρέβεζα «ανασκουµπώνεται» και βήµα-βήµα βγαίνει δυναµικά στην τουριστική αγορά.