Ο Αλέξης Τσίπρας δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις και δεν αποδέχεται ότι o ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο πίσω από τη Ν.Δ., ούτε ότι υπάρχει κοινωνική δυσφορία για τον τρόπο με τον οποίο αντιπολιτεύεται. Ολα αυτά τα θεωρεί υπερβολές των δημοσκόπων.

Το λέει μάλιστα ευθέως σε εκείνους με τους οποίους συνομιλεί προσωπικά. Πιστεύει ότι από το φθινόπωρο η κυβέρνηση δύσκολα θα στέκεται και πως αυτό εκ των πραγμάτων θα ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα αποκτήσει ξανά δυναμική εξουσίας.

Πώς όμως εξηγεί ότι όλες οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και όσες γίνονται για ΣΥΡΙΖΑϊκά ΜΜΕ, όπως η «Αυγή», διαφωνούν με την ανάλυσή του; Εχει μια θεωρία, ότι οι νέοι δεν απαντούν σε σταθερά τηλέφωνα και οι φτωχοί δεν έχουν καν, οπότε, επειδή οι δημοσκοπήσεις γίνονται με επικοινωνίες σε σταθερά τηλέφωνα, απαντούν κυρίως συνταξιούχοι, που είναι προνομιακό κοινό για τη Ν.Δ.

Τα περί στάθμισης του δείγματος και όλα αυτά από το ένα αυτί τού μπαίνουν και από το άλλο τού βγαίνουν. Θα έλεγα ότι έχει επιστρέψει στις συνταγές του Χριστόφορου Βερναρδάκη,  που τον έκαψε το 2019 πείθοντάς τον ότι οι ευρωεκλογές θα ήταν ντέρμπι. Γιατί τον έδιωξε από την Κουμουνδούρου τότε; Απάντηση δεν έχω. Γνωρίζω, όμως, ότι και ο κομματικός δημοσκόπος Κώστας Πουλάκης, που διαβάζει όλες τις μετρήσεις και βγάζει συμπεράσματα, επίσης δεν ακούγεται.