Από την κυβέρνηση εξηγούν ότι ο Άκης Σκέρτσος αναβαθμίζεται μετά την πρωινή μίνι αναδιάταξη προσώπων μέσα στην κυβερνηση, σε υπουργό Επικρατείας, από τον πρωθυπουργό, σε ένδειξη αναγνώρισης της σκληρής δουλειάς που έχει κάνει μέχρι σήμερα και του πόσο αποτελεσματικός είναι.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Σκέρτσος, μπορεί να δεχόταν εσωκομματικά πυρά, από γαλάζιους βουλευτές που σχολίαζαν το γεγονος ότι αν και εξωκοινοβουλευτικό στέλεχος της κυβέρνησης είχε μεγάλη ισχύ ως υφυπουργός, ωστόσο ακόμα κι αυτοί συμφωνούσαν ότι είναι αποτελεσματικός και μεθοδικός ως προς τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Σκέρτσος, εκ της θέσεώς του, με αρμοδιότητα των συντονισμό των υπουργείων για βασικά κυβερνητικά πρότζεκτ, ασχολήθηκε και άφησε την σφραγίδα του και στην οργάνωση του προγράμματος "Ελευθερία" για τον εμβολιασμό κατά του Covid-19 και για την προώθηση του πυκνού νομοθετικού έργου της κυβέρνησης του προηγούμενου διαστήματος, αλλά και για την διαχείριση στο μέτωπο της Εύβοιας, γεγονός που «επισφράγισε» την αναβάθμισή του.

Μάλιστα, στο μέτωπο του εμβολιασμού, ήταν από εκείνους που είχε εισηγηθεί στον πρωθυπουργό και επέμεινε σε αυτό να μην αντιπαρατεθεί η κυβέρνηση σκληρά με τους αντιεμβολιαστές. Η πειθώ, η ενημέρωση και τα επιχειρήματα «για όσους διαθέτουν λογική και κρίση», όπως είχε χαρακτηριστικά τονίσει ο Ακης Σκέρτσος, είναι η λύση. «Στόχος είναι κυρίως να πείσουμε όσους δεν εμβολιάζονται στο πλαίσιο της χαλαρότητας του καλοκαιριού και το αναβάλλουν –όπως και άλλα πράγματα– για το φθινόπωρο», είχε σημειώσει το κυβερνητικό στέλεχος.

Ο ίδιος είχε εμπλακεί στην οργάνωση του προγράµµατος «Ελευθερία» ώστε να παραµετροποιήθει το ηλεκτρονικό σύστηµα της διαχείρισης εµβολιασµών και να «κουµπώσει» σταδιακά πάνω στο εθνικό σύστηµα υγείας.

Τέλος η συμβολή του τις τελευταίες ώρες στην διαχείριση της δύσκολης κατάστασης του πύρινού μετώπου στην Εύβοια είναι εκείνη που επιβεβαάιωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό πως ο Άκης Σκέρτσος αποτελεί έναν ικανό συνεργάτη σε οποιαδήποτε μάχη και βρεθεί. Με αυτή του την ψυχραιμία και αποτελσματικότητα να αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για την αναβάθμισή του ως υπουργό Επικρατείας.

Οι καλά γνωρίζοντες τα κυβερνητικά παρασκήνια, σχολίαζαν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, αν δεν υπήρχε η συνεκτική ομάδα του Μαξίμου υπό τους Γιώργο Γεραπετρίτη, Γρηγόρη Δημητριάδη και Ακη Σκέρτσο, ενδεχομένως η πραγματικότητα να είχε διαμορφωθεί εντελώς διαφορετικά το προηγούμενο διάστημα.

Έτσι, είχε ενταθεί η σχετική φημολογία που εμφάνιζε τον κ. Σκέρτσο στον πρώτο ανασχηματισμό να αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Υγείας. Μάλιστα κάποιοι θεωρούσαν ότι θα ήταν ένα πολύ καλό δίδυμο παρέα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους. Ωστόσο, η αναβάθμιση ήρθε, αλλά όχι στο υπουργείο Υγείας.

Υ.Γ: Οι καλά γνωρίζοντες τα πολιτικά παρασκήνια της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι ο επόμενος που θα αναβαθμιστεί ίσως με τον μεγάλο ανασχηματισμό που αναμένεται είναι ο επίσης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, γενικός γραμματέας Συντονισμού, Θανάσης Κοντογεώργης.