Αποχώρησε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας και δεν ψήφισε το ψήφισμα για το Μίκη Θεοδωράκη!

Με πρόσχημα το υγειονομικό πρωτόκολλο που τηρήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου – με φυσική παρουσία μόνο των εμβολιασμένων και νοσούντων – η παράταξη του Νάσου Ηλιόπουλου αποχώρησε και δεν ψήφισε την εισήγηση του Κώστα Μπακογιάννη για την απόδοση της ελάχιστης τιμής από την πόλη της Αθήνας στον Μίκη Θεοδωράκη.

Η εισήγηση και η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης εισηγήθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα από τις άλλες παρατάξεις, να λάβει το όνομα του σπουδαίου Έλληνα μια οδός της Αθήνας και να προκηρυχθεί καλλιτεχνικός διαγωνισμός για την προτομή του που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο της πόλης όπως αρμόζει.

Επίσης να φιλοξενηθεί η σορός του Μίκη Θεοδωράκη, δωρεάν τιμής ένεκεν στις εγκαταστάσεις του πρώτου κοιμητηρίου μέχρι και να γίνει η ταφή του σύμφωνα με τις τελευταίες του επιθυμίες. Τέλος η αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου και ο δήμαρχος να παρευρεθούν, ως οφείλουν, στην κηδεία του.

«Πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να είμαστε περισσότεροι, να είμαστε όλοι όταν συζητάμε για αυτό το θέμα» ανέφερε ο Κώστας Μπακογιάννης σχολιάζοντας εμμέσως την απόφαση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ ενώ επί της ουσίας για την απόδοση τιμής στον μεγάλο απόντα είπε «Σε μία από τις τελευταίες του συνεντεύξεις κύριε πρόεδρε, ο Μίκης Θεοδωράκης είχε πει ότι "σαν φύγω η Ακρόπολη θα μου λείψει περισσότερο". Ήταν η Ακρόπολη που έβλεπε μέσα από το σπίτι του. Αυτός ήταν ο Μίκης της Αθήνας, ο Μίκης της Ελλάδας, ο παγκόσμιος Μ. Θεοδωράκης».