Επί μέρες τώρα όπου το νομοσχέδιο για τα Ζώα Συντροφιάς συζητείτο στην Βουλή, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο τους, απαιτούσαν την απόσυρσή του… περιέργως γιατί έχουν ξεχάσει τον πρότερο μη φιλοζωικό τους βίο.

Όμως ο βουλευτής της ΝΔ Λάζαρος Τσαβδαρίδης τους έβγαλε στη «σέντρα» υπενθυμίζοντας την πολιτική που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην πρόληψη και πρόνοια για την προστασία των ζώων συντροφιάς.

Μιλώντας στη Ολομέλεια ο κ. Τσαβδαρίδης επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση είπε πως «δεν δικαιούται διά να ομιλεί, διότι τον Φεβρουάριο του 2019, κατάφερε το τραγελαφικό, να καταψηφίσει την πρόταση που είχαν υπογράψει 52 βουλευτές του, ώστε η επικείμενη τότε αναθεώρηση του Συντάγματος να περιλάβει ιδιαίτερη αναφορά στην προστασία των ζώων, όπως είχε ζητήσει εξάλλου και η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία».

Από τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρχισαν να κοιτιούνται μεταξύ τους

«Από τους 145 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την δική τους πρόταση ψήφισαν μόλις 60, ενώ 76 δεν την ψήφισαν!» συνέχισε ο κ. Τσαβδαρίδης. «Το πιο τραγικό ήταν ότι ανάμεσα στους 76 που δεν ψήφισαν τελικά για την προστασία των ζώων στην επικείμενη τότε Αναθεώρηση του Συντάγματος βρίσκονταν - άκουσον, άκουσον! - και οι 14 βουλευτές που είχαν υπογράψει το αίτημα!» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαβδαρίδης και συνέχισε «Δηλαδή δεν ψήφισαν τη δική τους πρόταση, αναγκάζοντας μέχρι και τη φίλα προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ «ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ» να μιλάει για ναυάγιο ανθρωπιστικής συνείδησης, ενσυναίσθησης και αλληλέγγυας στάσης απέναντι στα ζώα, καθώς και για ναυάγιο που συνέβη σε μια θαλασσοταραχή αντιφατικών στάσεων των Βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ, στην συνέχεια απαρίθμησε τους υπουργούς που καταψήφισαν την ίδια τους την πρόταση όπως ο Ν. Παρασκευόπουλος, πρόεδρος τότε, της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, που είχε εκθειάσει την πρόταση της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ο. Τελιγιορίδου, κτηνίατρος στο επάγγελμα και επιφορτισμένη με την κατάρτιση νέου νόμου για την προστασία των ζώων, ο επίσης αρμόδιος για την προστασία των ζώων υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τότε Σταύρος Αραχωβίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος και ο υφυπουργός Γιώργος Δημαράς, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, το υπουργείο της οποίας εμπλεκόταν άμεσα στις κακοποιήσεις των ζώων, ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου και ο ευαίσθητος και παρών εδώ, στο Κοινοβούλιο σήμερα, με δηλώσεις του για τα ζώα Βαγγέλης Αποστόλου, πρώην πουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».