Για αλλαγές στον πολιτικό χάρτη στον Πειραιά, κάνει λόγο η στήλη «Big Mouth» του powergame.gr.

Όπως σχολιάζει, η παρουσία του υπουργού Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη στη συναυλία που διοργάνωσε την Τρίτη η Μητρόπολη Πειραιά στο Βεάκειο, άναψε… φωτιές στους παροικούντες την πολιτική Ιερουσαλήμ του μεγάλου λιμανιού.

Λογικό, αφού μετά τη βέβαιη κάθοδο της υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου στην Α’ Πειραιά, ενδεχόμενη υποψηφιότητα και του Γεραπετρίτη, θα άλλαζε άρδην τον πολιτικό χάρτη του λιμανιού.

Και εδώ, δεν μιλάμε για μια απλή υποψηφιότητα, αλλά για το «Νo2» της κυβέρνησης του προέδρου Κυριάκου, που δεν σας κρύβω ότι σε αντίθεση με κάποιους άλλους (εξωκοινοβουλευτικούς) συγκεντρώνει ιδιαίτερα υψηλή δημοφιλία στο σκληρό πυρήνα τόσο των βουλευτών, όσο και των στελεχών της ΝΔ.

Δεν ξέρω αν σκέφτεται να διεκδικήσει εκ νέου την είσοδό του στην επόμενη Βουλή από τον Πειραιά ο καθηγητής Γεραπετρίτης.

Απεναντίας, εκείνο που έμαθα και που αποτελεί γεγονός, είναι η απήχηση που είχε ο υπουργός Επικρατείας στον κόσμο που βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Βεάκειο. Πρώτος πήγε και τελευταίος έφυγε, αφού δεν τον άφηναν να φύγει από τις χαιρετούρες.

Όλα αυτά λοιπόν όπως είναι λογικό προκαλούν μια σχετική ανησυχία στους νυν γαλάζιους βουλευτές. Από την άλλη, όμως, ικανοποιούν και τον πρωθυπουργό, ο οποίος ενόψει των εκλογών και του ανοίγματος που επιδιώκει στο «πολιτικό κέντρο», δείχνει να επιζητά τον ανταγωνισμό μεταξύ των υποψηφίων.

Ενδεχόμενη υποψηφιότητα Γεραπετρίτη στον Πειραιά, θα έδινε εκτός από κύρος και τεράστια βαρύτητα στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο.