Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός της Ολομέλειας της Βουλής για την έναρξη της Γ Συνόδου της ΙΣΤ Κοινοβουλευτικής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγιασμός έγινε με απουσία των υπολοίπων τριών πολιτικών αρχηγών, δηλαδή του Δημήτρη Κουτσούμπα, Γιάνη Βαρουφάκη και Κυριάκου Βελόπουλου.

Ο καθιερωμένος αγιασμός πραγματοποιήθηκε από τον μητροπολίτη Κασσανδρείας Νικόδημο και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Ο μητροπολίτης ευχήθηκε «Καλή και ευλογημένη κοινοβουλευτική περίοδο με σωστά βουλεύματα», ενώ αποχωρώντας με τα μέλη της ΔΙΣ είχε σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό.

Κατά τον αγιασμό ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν μόνος στα υπουργικά έδρανα, καθώς όσοι κοινοβουλευτικοί υπουργοί ή υφυπουργοί παρέστησαν επέλεξαν τα βουλευτικά τους έδρανα, γεγονός που σχολιάστηκε. Ακόμα ένα πράγμα που σχολιάστηκε ήταν ο έντονος ερανισμός στο μέτωπο που επεφύλαξε στον Αλέξη Τσίπρα, ο μητροπολίτης Νικόδημος, προκαλώντας τα σχόλια των βουλευτών.