Αιχμηρή απάντηση στους «160» για την δημόσια παρέμβαση παραγόντων, οι οποίοι σε επιστολή τους εμφανίζονται ενάντια στην εξίσωση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ ατόμων και εκφράζουν «ανησυχία» για τη σεξουαλική αγωγή στα σχολεία που προβλέπεται από τη νέα σχολική χρονιά, έδωσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού​, Νικόλας Γιατρομανωλάκης

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση ούτε λογική στο να συνδέονται τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα με την υπογεννητικότητα.

«Στα όρια του γραφικού»

«Το να λες ότι τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, αν είναι ορατά θα επηρεάσουν και άλλο κόσμο να γίνει gay και άρα θα μειωθεί ο πληθυσμός στην Ελλάδα, ε, νομίζω είμαστε στα όρια του γραφικού. Όπως επίσης δεν υπάρχει καμία έρευνα που να λέει ότι η σεξουαλική ταυτότητα επηρεάζει την επιθυμία να γίνεις γονιός. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Γενικά δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτή την επιστολή. Και δεν έχει να κάνει μόνο με ΛΟΑΤΚΙ ζητήματα», τόνισε ο κ. Γιατρομανωλάκης για να προσθέσει στη συνέχεια:

«Όταν λες ότι είναι κακό πράγμα η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, μιλάμε για σκοταδισμό, θες να κρατήσεις νέα παιδιά στο σκοτάδι, να διαιωνίζεται η έμφυλη βία, να καλλιεργείς τύψεις και ενοχές στη νέα γενιά για τα λάθος πράγματα. Και είναι στενάχωρο που μέσα στην επιστολή είναι και ακαδημαϊκοί». 

«Σκέφτομαι νεαρά άτομα που υφίστανται ακόμα και σήμερα μπούλινγκ και επιθέσεις οποιασδήποτε μορφής και ακούνε από κάποιους ότι κάνουν κάτι λάθος ή ότι πρέπει να γίνουν αλλιώς. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουν ότι δεν έχουν κάνει κάτι κακό, δεν πρέπει να ντρέπονται για τίποτα και ο σεξουαλικός προσανατολισμός ή η ταυτότητα φύλου δεν θα πρέπει να αποτελεί ούτε κριτήριο ούτε εμπόδιο για όποια φιλοδοξία έχουν στη ζωή τους. Πρέπει να σπάσει ο φαύλος κύκλος. Το δικαίωμα στην αγάπη, στην ευτυχία, στο να είσαι ο εαυτός σου δεν είναι μια πίτσα που αν εγώ φάω δυο κομμάτια εσύ θα έχεις δυο λιγότερα.», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτισμού.