Συμβολισμό ενότητας της γαλάζιας παράταξης αναμένεται να εκπέμψει η εκδήλωση του ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη.

Η εκδήλωση γίνεται μεν με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΟΚ, ωστόσο αναμένεται να έχει τον χαρακτήρα ενός... άτυπου reunion της Νέας Δημοκρατίας, αφού σε αυτήν έχουν προσκληθεί όλα τα στελέχη του κόμματος, ανάμεσά τους τρεις πρωθυπουργοί της χώρας.

Εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που θα απευθύνει χαιρετισμό, θα παραστεί ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος μάλιστα θα είναι ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, και ο Αντώνης Σαμαράς.

Να σημειώσουμε ότι την αποστολή της πρόσκλησης των πρώην πρωθυπουργών ανέλαβε προσωπικά ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, ο οποίος όπως φαίνεται τα κατάφερε μια χαρά.

Ανάμεσα στις λίγες, αλλά δικαιολογημένες απουσίες, ξεχωρίζει αυτή του Νίκου Δένδια, ο οποίος ως γνωστό βρίσκεται ήδη στην Ουάσιγκτον προκειμένου να υπογράψει τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας με τους Αμερικανούς.