Απόψε αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση του Γιώργου Παπανδρέου για την υποψηφιότητά του στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιστρέφει το απόγευμα από την Κωνσταντινούπολη και φαίνεται ότι πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την έναρξη της μάχης με φόντο τον προεδρικό θώκο του κόμματος και με τη βούλα.

Πάντως, το επιτελείο του Γ. Παπανδρέου βρίσκεται ήδη σε «προεκλογικό πυρετό», καθώς έχουν γίνει χιλιάδες τηλεφωνήματα σε πυρήνες υποστηρικτών του ανά την χώρα. Σύμφωνα με πληροφορίες άλλωστε, εδώ και μέρες μαζεύονται υπογραφές με στόχο ο αριθμός τους να στείλει ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Στο πλευρό του

Συνδικαλιστές, επιμελητήρια και τοπικοί «άρχοντες» βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για τη συλλογή υπογραφών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού βρίσκονται και στελέχη της ανανεωτικής αριστεράς, που προέρχονται από τη ΔΗΜΑΡ.



Με θετικό μάτι

Παράλληλα, με θετικό μάτι φημολογείται ότι βλέπουν την υποψηφιότητα του κ. Παπανδρέου ουκ ολίγα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με πράσινο παρελθόν. Ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, η Νίνα Κασιμάτη και ο Θάνος Μωραΐτης λέγεται ότι είναι ορισμένοι εξ’ αυτών.

Μάλιστα, η παραπάνω φημολογία ενδέχεται να ανεβάσει την ένταση στη συνεδρίαση της κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο. Οι εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ. δεν περνούν απαρατήρητες στην Κουμουνδούρου και ίσως πυροδοτήσουν κόντρες και νέες διαμάχες.