Μια συζήτηση που θα ξεκινήσει αφορά ποιον υποψήφιο στο ΚΙΝ.ΑΛ. προτιμούν τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας. Η Ν.Δ. και ο ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς κανένας δεν θα βγει να υποστηρίξει κάτι δημόσια, ιδίως τώρα, που τα πράγματα είναι ιδιαίτερα ρευστά.

Πάντως, στη Ν.Δ. αυξάνονται οι φωνές που λένε τα εξής: Ο Ανδρέας Λοβέρδος βολεύει σε περίπωση απλής αναλογικής και αναζήτησης κυβερνητικού εταίρου στον χώρο του Κέντρου. Όμως στην προσπάθεια απόκτησης αυτοδυναμίας «κόβει» ψήφους η παρουσία του, καθώς λογικό είναι να επαναπατρίσει ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που επέλεξαν Ν.Δ. και Κυριάκο Μητσοτάκη στις προηγούμενες εκλογές.

Επαναπατρισμοί ( ; ) στο ΚΙΝΑΛ

Η άλλη σχολή σκέψης λέει πως ο Γιώργος Παπανδρέου θα «κόψει» ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ και θα επιδιωχθεί και επαναπατρισμός πολιτικών ή νυν βουλευτών και στελεχών «παπανδρεϊκών» αναφορών, όπως η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Αντ. Κοτσακάς, η Θεοδώρα Τζάκρη κ.ά.

Το γεγονός ότι οι παραπάνω ασφυκτιούν σε ένα κόμμα όπου το 3% του παλιού ΣΥΡΙΖΑ -βλέπε οι παλιοί Φίλης, Σκουρλέτης, Τσακαλώτος και σία- ιδεολογικά κυριαρχεί έναντι της μεγάλης πλειοψηφίας έχει δημιουργήσει γκρίνιες περί μη ανάπτυξης του κόμματος προς τα μεγάλα κοινά.