Πρώτη φορά επισκέφθηκε τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ως πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα, μετα την ομιλία του στην Ημερίδα της Επιτροπής Κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής για τα χρόνια νοσήματα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς δημοσιογράφους απέκλεισε για δεύτερη φορά, κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενός lockdown λέγοντας χαρακτηριστικά:  «Δεν θα κλείσει κανείς! Ακούσατε τι είπα (στην επιτροπή) δεν θα κλείσουν, δεν θα έχουμε lockdown. Αυτή είναι η προσέγγιση όλων των χωρών. Είναι ικανοποιητικό ότι βλέπουμε αύξηση στα ραντεβού εμβολιασμών και να υποστηριξουμε τη 3η δόση».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα δεν είναι η μόνη χώρα που βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέταρτο κύμα και θεώρησε πως είναι σημαντικό να μην βλέπουμε μόνο τον απόλυτο αριθμό των κρουσμάτων.

«Τα κρούσματα είναι αυξημένα και υπάρχει αυξητική τάση, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως ταυτόχρονα είμαστε πρωταθλητές στην Ευρώπη στα τεστ. Άρα, αυτό το οποίο μας απασχολεί περισσότερο είναι η θετικότητα και λιγότερο ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων» ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι αυτή τη φορά

Απαντώντας στο θέμα της πίεσης που δέχεται το ΕΣΥ, ο Πρωθυπουργός τόνισε, ότι "ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα είχε προβληματίσει, ωστόσο δεν έχει σχέση με τον περασμένο Νοέμβριο, λέγοντας πως «Είμαστε πολύ πιο έτοιμοι αυτή τη φορά. Αλλά αποτελεί κεντρική πολιτική επιλογή από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο να μην πάμε σε lockdown. Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα που έχουμε στην διάθεσή μας συμπεριλαμβανομένης και της εξατομικευμένης επικοινωνίας για να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να κάνουν το σωστό» σημείωσε.

Στην ερώτηση την συντακτών, για το αν αντέχει η οικονομία ένα νέο lockdown, ο Κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι αν και δεν είναι θέμα οικονομίας αμφιβάλλει αν οποιαδήποτε χώρα μπορεί να εφαρμόσει σήμερα lockdown.

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο ενδεχόμενο επέκτασης των τεστ σε εμβολιασμένους ο επισημαίνοντας : «Ξέρουμε ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν με δυσκολία! Το πως επεκτείνουμε το τεστ θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί αν κρίνουν ότι συντρέχει τέτοιος λόγος».

Για την αποστολή των SMS

Ο πρωθυπουργός απάντησε και στο θέμα των sms διερωτώμενος «Δεν καταλαβαίνω τη κριτική που ασκείται για τα SMS. Γιατί είναι κακό να υπενθυμίσω σε κάποιον ότι έχει ανοίξει η δόση 3η για να κάνει το εμβόλιο»;