Τα Παρά-πρωινά μας
Τα Παρά-πρωινά μας Σωτήρης Ξενάκης Μπάγια Αντωνοπούλου
stylianidis_1
Παραπολιτικά

Ο Κύπριος Στυλιανίδης που έγινε...μόνιμος κάτοικος Κρήτης

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει επισκεφθεί το νησί τρεις φορές μετά τον μεγάλο σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Σε... υπουργό της Κρήτης εξελίσσεται ο Χρήστος Στυλιανίδης , αφού σε διάστημα λίγων εβδομάδων έχει επισκεφθεί το νησί τρεις φορές μετά τον μεγάλο σεισμό στο Αρκαλοχώρι. Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρέθηκε στα Χανιά με αφορμή τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου και επ’ ευκαιρίαν της παρουσίας του εκεί αναφέρθηκε στο Αρκαλοχώρι και στα μοντέλα διαχείρισης για την αντιμετώπιση των σεισμών που η κυβέρνηση εφαρμόζει. «Όπως έχετε δει, έχω επισκεφθεί δύο φορές την περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Από την πρώτη στιγμή είμαστε εκεί για να παράσχουμε κάθε φροντίδα στους σεισμόπληκτους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για την Κρήτη, ειδικά για την περιοχή του Αρκαλοχωρίου. Παρακολουθούμε το σεισμικό φαινόμενο με μια επιτροπή που έχει εκτίμηση του σεισμικού κινδύνου. Οι επιστήμονες προς το παρόν μάς καθησυχάζουν ότι αυτή είναι μετασεισμική ακολουθία, αλλά οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια, την Τοπική Αυτοδιοίκηση και άλλα συναρμόδια υπουργεία, είναι έτοιμες να συνεχίσουν να παράσχουν ό,τι χρειάζεται η περιοχή εκεί», σημείωσε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως «ξεκίνησε η κυβερνητική αρωγή μέσω της πλατφόρμας».

«Ευτυχώς οι άνθρωποι που μένουν σε σκηνές είναι ελάχιστοι και αυτοί με δική τους βούληση. Υπάρχει ήδη δυνατότητα παροχής φαγητού και άμεσης φροντίδας. Θεωρώ ότι στο Αρκαλοχώρι το ελληνικό κράτος αντέδρασε σωστά και δημιούργησε ένα μοντέλο διαχείρισης τέτοιας μορφής κρίσεων», εξήγησε και δήλωσε υπερήφανος, καθώς, όπως είπε, «η χώρα, παρ’ όλες τις ελλείψεις σε σύστημα και οργάνωση, έχει τέτοιο ανθρώπινο δυναμικό που μπορεί να βασιστεί πάνω του και να έχει τέτοια επιτυχία στη διαχείριση των κρίσεων».