Σε κλίμα πανηγυρικό και άκρως ενωτικό, συνεδρίασε δια ζώσης και όχι με τηλεδιάσκεψη, η Κ.Ο της ΝΔ υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά από έναν χρόνο Κοινοβουλευτικού lockdown. Οι γαλάζιοι βουλευτές άκουσαν με προσοχή τα όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του που πραγματοποιήθηκε -λόγω μέτρων προστασίας από τον covid – στην αίθουσα της Ολομέλειας και όχι στην Γερουσία όπως διαχρονικά συνεδρίαζε πάντα η Κ.Ο της ΝΔ. Γέλια, χαμόγελα και μάσκες παντού με αποστάσεις ανάμεσα τους, για να τηρούν το υγειονομικό πρωτόκολλο, η σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο αποτέλεσε ένα δυνατό «μασάζ» προς τους βουλευτές.

5423856
5423865
5423844
5423850
Όμως όταν έκλεισαν οι κάμερες και ολοκληρώθηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη πολλοί ήταν εκείνοι που ζήτησαν από τον γραμματέα της Κ.Ο Γιάννη Μπούγα να λάβουν τον λόγο.

Οι περισσότεροι βουλευτές μετέφεραν το κλίμα και την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στις περιφέρειές τους εξαιτίας της πανδημίας, ζητώντας από τον πρωθυπουργό να παρέμβει άμεσα.

Έντονο ήταν και το ενδιαφέρον του Κ. Μητσοτάκη να ακούσει με προσοχή τα όσα του μετέφεραν από τον παλμό του κόσμου, από την κοινωνία, οι «αγγελιοφόροι» του. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίος και ο χαρακτηρισμός που έκανε κατά το κλείσιμο της ομιλίας του λέγοντας «Ξέρετε ότι η πόρτα μου και το γραφείο μου είναι πάντα ανοιχτό. Έχω δώσει εντολή στους υπουργούς να είναι διαθέσιμοι στην επικοινωνία με τους βουλευτές. Θέλω εσείς να γίνετε οι αγγελιοφόροι του μέλλοντος και της χώρας, που αλλάζει».

5423732
5423752


Στις ομιλίες που ξεχώρισαν όπως φάνηκε από τα χειροκροτήματα που έλαβε και τα μετέπειτα συγχαρητήρια που εισέπραξε, ήταν του βουλευτή Ημαθίας Λάζαρου Τσαβδαρίδη που σύμφωνα με το ρεπορτάζ μας κατά γενική ομολογία, εξέφρασε την πλειοψηφία βουλευτών αλλά και υπουργών!

Ο Λ. Τσαβδαδίρης ανέδειξε την καλή συνεργασία και την ενότητα που επικρατεί την παράταξη της ΝΔ υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού, τονίζοντας την αποφασιστικότητά να υπερνικήσουν κάθε σκόπελο εστιάζοντας στον κοινό στόχο, αυτόν της υλοποίησης του προγράμματός της ΝΔ, επ’ ωφελεία των πολιτών.

5423775α
5423824


Ο βουλευτής Ημαθίας επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «όλο αυτό το χρονικό διάστημα, δεν είχαμε να φοβόμαστε ως ισχυρό αντίπαλο τον ΣΥΡΙΖΑ,  αλλά μόνο τον ίδιο μας τον κακό εαυτό. Και δεν είχαμε να φοβόμαστε τον ΣΥΡΙΖΑ διότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση αποδείχθηκε και συνεχίζει να αποδεικνύει ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων αλλά και των απαιτήσεων των καιρών».

5423774


«Ιδεοληπτικές εμμονές, μικροκομματικό συμφέρον, αήθης εργαλειοποίηση κάθε συμφοράς ακόμη και του ίδιου του θανάτου, πλημμύρα fake news, υποβάθμιση του πολιτικού λόγου σε επίπεδο καφενείου, πλήρης απουσία γόνιμων προτάσεων, διγλωσσία, στείρα άρνηση, μηδενισμός, πόλωση, λαϊκισμός, τορπιλισμός κάθε προσπάθειας διακομματικής συνεννόησης για την αντιμετώπιση των μείζονων θεμάτων, ναρκοθέτηση των μέτρων για την προστασία της κοινωνίας από την πανδημία, αποτελούν την καθημερινή σχεδόν ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο δεν εισχωρεί ως νοοτροπία στην κοινωνία αλλά προκαλεί και την διαρκώς διογκούμενη αδιαφορία της. Αυτή όμως η αντιπολιτευτική πενία μόνο κακό μπορεί να κάνει τόσο σε εμάς όσο και στη χώρα μας αν αρκεστούμε στις εύκολες συγκρίσεις, αν εφησυχάσουμε από την απουσία δυναμικού εναλλακτικού πόλου διακυβέρνησης, αν κατεβάσουμε ταχύτητα και αν επαναπαυτούμε στη δημοσκοπική κυριαρχία», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό και καταχειροκροτήθηκε και από τον ίδιο.

5423826β
5423833β

5423840
5423842


Στο τέλος της συνεδρίασης της ΚΟ της ΝΔ - εκτός του κειμένου της ομιλίας - ο πρωθυπουργός είπε στους βουλευτές: «Όταν λέω ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετιας το εννοώ. Το λέω για να κανετε τον προγραμματισμό σας. Στο τέλος της θητείας θα ζητήσουμε απο τους πολίτες να συνεχίσουμε το έργο μας».