Δύο αλλά όχι ξένοι
Δύο αλλά όχι ξένοι Σπύρος Χαριτάτος Μπάγια Αντωνοπούλου
syriza
Παραπολιτικά

Δυσάρεστη έκπληξη για τον ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ - Τι φοβάται η Κουμουνδούρου

Ποια στάση τηρεί έναντι του Νίκου Ανδρουλάκη και του Γιώργου Παπανδρέου

Δυσάρεστη έκπληξη αποτέλεσε για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ για την ανάδειξη του νέου προέδρου καθώς για πρώτη φορά αντελήφθησαν ότι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που προσέγγισαν τον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν κόψει τον ομφάλιο λώρο με την Χαριλάου Τρικούπη.

Το ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός του Κινήματος Αλλαγής - ο Νίκος ΑνδρουλάκΗς ή ο Γιώργος Παπανδρέου – έχει προφανώς την σημασία του για την Κουμουνδούρου αφού από αυτή την διαδικασία θα εξαρτηθούν πολλά.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι εάν ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε την ανατροπή την άλλη Κυριακή τότε ίσως τα πράγματα να ήταν καλύτερα για τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να έπαιρνε ένα ποσοστό γύρω στο 2% από το κόμμα τη αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Αλέξης Τσίπρας θα αποκτούσε ωστόσο έναν εν δυνάμει πολιτικό εταίρο για την επόμενη μέρα των εκλογών.

Καθώς μέχρι σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης συνεχίζει να κινείται πάνω στην λεπτή γραμμή της κεντροδεξιάς αλλά και της κεντροαριστεράς χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του για την επόμενη μέρα των εκλογών στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι θα έχουν απέναντι τους έναν απρόβλεπτο αντίπαλο για τον οποίο δεν μπορούν να πουν προς τα πού θα γύρει την κρίσιμη ώρα.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπ όψη τους την απάντηση που έδωσε στο ντιμπέιτ όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργαστεί με την ΣΥΡΙΖΑ (είπε ότι με την βάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης φυσικά θα έχει συνεργασία αλλά όχι με την ηγεσία) τα στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν κάθε λόγο να παρουσιάζονται επιφυλακτικά απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη.

Το γεγονός ακόμα ότι είναι νέος – όπως και ο Αλέξη Τσίπρας- δημιουργεί ένα επιπλέον πρόβλημα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς με την ίδια άνεση που έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  θα μπορεί και ο Νίκος Ανδρουλάκης να απευθυνθεί στην νεολαία.

Ακόμα θεωρούν ότι ως παιδί του κομματικού μηχανισμού θα επιδιώξει να επαναπατρίσει του ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ.

TAGS: