Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς, ο υπουργός εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παραβρέθηκε στο 1ο Φόρουμ Ακεραιότητας που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας που έλαβε χώρα στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του απευθύνθηκε στον υπουργό των οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα που ήταν επίσης παρών, και μοιράστηκε μια εμπειρία που είχε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Παρίσι όπου συναντήθηκε με τη Γαλλίδα Υπουργό Μετασχηματισμού και Λειτουργίας του Δημοσίου Amélie de Montchalin στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας με στόχο την αμοιβαία βελτίωση της Δημόσιας Διοίκησης των δύο χωρών.

Τι ανέφερε ο Μάκης Βορίδης

Όπως ανέφερε ο Βορίδης, τα υπουργεία εκεί τα οποία δεν συμμορφώνονται με τις κεντρικές κατευθύνσεις και στοχοθεσίες που θέτει η κυβέρνηση και το υπουργικό συμβούλιο, έχουν ένα δημοσιονομικό πρόστιμο, μια δημοσιονομική διόρθωση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνεται ευκολότερη η διαδικασία του εσωτερικού ελέγχου χωρίς να χρειάζεται να φτάνει σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο καθώς αφού θα εντοπίζεται η ολιγωρία, θα ρυθμίζεται αυτόματα από έναν μηχανισμό μεταξύ του υπουργείου οικονομικών και του υπουργείο εσωτερικών και θα γίνεται η δημοσιονομική διόρθωση.

Είναι μια ιδέα που θα βοηθούσε περαιτέρω τη λειτουργία του κυβερνητικού έργου φέρνοντας καλύτερα και πιο άμεσα αποτελέσματα. Η πρόταση Βορίδη δεν πέρασε όπως φαίνεται απαρατήρητη από τον υπουργό οικονομικών..