Εμφανώς συγκινημένος μίλησε λίγo μετά την ανάδειξη του γιου του σε πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, ο πατέρας του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Εύχομαι βασικά να έχει την υγειά του, να βγάλει αυτό το μεγάλο φορτίο που έβαλε στον ώμο του. Έχει δυνάμεις, άμα έχει την υγειά του, θα τα καταφέρει. Έχει ιδέες, παλεύει για τις ιδέες του, έχει σχέδιο, πιστεύω θα κάνει καλό και στην παράταξή μας και στην πατρίδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πατέρας του Νίκου Ανδρουλάκη στην κάμερα της τηλεόρασης Creta.

Νωρίτερα, αντίστοιχες δηλώσεις πραγματοποίησε και η μητέρα του Νίκου Ανδρουλάκη. «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλο τον κόσμο που στήριξε τον Νίκο και εύχομαι στο παιδί μου να έχει δύναμη και κουράγιο να πετύχει περισσότερα πράγματα στη ζωή του. Την ευχή μου να έχει», ήταν το μήνυμά της.



Αξίζει να σημειωθεί ότι οι γονείς του Νίκου Ανδρουλάκη, ο πατέρας του Μαρίνος και η μητέρα του Πόπη, βρίσκονταν πάντα στο πλευρό του και ιδιαίτερα βέβαια τις τελευταίες ημέρες.

Ο Μαρίνος Ανδρουλάκης βρισκόταν το βράδυ της Κυριακής (12/12) μαζί με φίλους του σε κεντρική καφετέρια της πλατείας Ελευθερίας, από όπου παρακολουθούσε την εξέλιξη της εξαγωγής των αποτελεσμάτων και ήταν εκ των προτέρων βέβαιος για την έκβαση της αναμέτρησης.

123

Μετά την οριστικοποίηση του αποτελέσματος, ο πατέρας Ανδρουλάκης παρακλήθηκε από δημοσιογράφους να κάνει μια δήλωση, κάτι που δεν αρνήθηκε.

Είπε λοιπόν, ο Μαρίνος Ανδρουλάκης σύμφωνα με την ιστοσελίδα neadrasis.gr: «Είμαι χαρούμενος… Έδωσε μια μεγάλη μάχη, με ήθος, με αξιοπρέπεια, με χαμηλούς τόνους και είπε αυτό το ωραίο: "Θέλω μια ειρηνική νίκη". Το έκανε πράξη αυτό, σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Εγώ από την πλευρά μου εύχομαι να έχει την υγειά του, αυτό μόνο θέλω, όλα τα άλλα στοιχεία τα έχει. Να έχει την υγειά του, για να σηκώσει αυτό το μεγάλο φορτίο που έβαλε στους ώμους του, να πάει μπροστά και την παράταξη και τη χώρα.

345

Είχαμε ένα αίσιο τέλος. Ξέραμε ότι τον Νίκο τον θέλει ο κόσμος, δεν βρήκαμε κάποιον να έχει αντίρρηση, θέλαμε μια αλλαγή στην παράταξή μας να προχωρήσει μπροστά, γιατί αυτή την παράταξη την έχει ανάγκη ο τόπος. Έχει προσφέρει πάρα πολλά στον ελληνικό λαό και δεν έπρεπε να χαθεί. Νομίζω ότι στα χέρια του Νίκου θα μείνει ζωντανή και γρήγορα θα δούμε ένα καλό αποτέλεσμα.

Ο Νίκος από μικρό παιδί ήταν ένας συγκροτημένος χαρακτήρας, πολύ καλός μαθητής, πολύ καλός φοιτητής. Από μικρό παιδί ήταν ένας θετικός άνθρωπος κι αυτό φάνηκε από την πορεία του. Έχει μια απόλυτα προσωπική πορεία, ούτε παρεμβάσεις, ούτε μεγάλα επίθετα, ούτε μεγάλα ονόματα. Ό,τι έκτισε, το έκτισε μόνος του. Και να μην ξεχνούμε ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος είπε ότι "ο άντρας κάνει τη γενιά, κι όχι η γενιά τον άντρα". Εδώ έχει εφαρμογή αυτό».

*Φωτογραφίες: neadrasis.gr